Отидете към основна версия

22 Май, 2020 10:43, обновена 22 Май, 2020 10:43 23 002 65

Постоянен арест за офицера от НСО, ръководил група за мокри поръчки. Ето кой е той

  • нсо-
  • борис иванов-
  • станка марангозова-
  • иво масларов-
  • убийства-
  • мокри поръчки

Подполковник Борис Иванов е с над 10-годишен стаж като охрана, т.нар. външен периметър, на партийни лидери, президенти, премиери, министри, чуждестранни делегации и други официални лица при появите им на публични събития

Мотоциклетът, използван при убийството на Марангозова. Снимка: Прокуратура на Република България

Подполковникът от НСО Борис Иванов, ръководител на престъпна група за мокри поръчки, остава в ареста. Той е обвинен като организатор на убийството на Станка Марангозова. Решението е на Софийския военен съд.

Делото е гледано тази нощ, след като снощи от прокуратурата са внесли искане за опредеряне на най-тежката мярка "задържане под стража", предаде БНТ. В ареста остава и физическият извършител на убийството на Марангозова. Обвиненият като помага е с мярка за неотклонение "домашен арест".

Борис Иванов е опитен офицер от Националната служба за охрана. Оказва се важен детайл в схема за разчистване на сметки чрез убийства и вероятен бизнес с разследвания, досъдебни производства и присъди.

Подполковникът с над 10-годишен стаж е охранявал десетки масови прояви като т.нар. външен периметър, който пази партийни лидери, президенти, премиери, министри, чуждестранни делегации, когато те са на публични събития. Затова и офицерът имал специални умения за работа с взривни устройства и техника за подслушване и проследяване.

Източник от НСО изброи имената на много политици, чийто живот е бил пазен от Борис Иванов. За кратко преди време той е охранявал заплашения с убийство почетен лидер на ДПС Ахмед Доган. Офицерът бе арестуван като организатор на убийството на инвестиционната посредничка Станка Марангозова, изпълнявайки поръчката на недоволен от приходите си неин клиент. Преди НСО Борис Иванов трупа опит в Криминална полиция в София.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 31 гласа.

Свързани новини