Last news in Fakti

22 Май, 2020 10:41, обновена 22 Май, 2020 10:43 22 990 65

Постоянен арест за офицера от НСО, ръководил група за мокри поръчки. Ето кой е той

  • нсо-
  • борис иванов-
  • станка марангозова-
  • иво масларов-
  • убийства-
  • мокри поръчки

Подполковник Борис Иванов е с над 10-годишен стаж като охрана, т.нар. външен периметър, на партийни лидери, президенти, премиери, министри, чуждестранни делегации и други официални лица при появите им на публични събития

Постоянен арест за офицера от НСО, ръководил група за мокри поръчки. Ето кой е той - 1
Мотоциклетът, използван при убийството на Марангозова. Снимка: Прокуратура на Република България

Подполковникът от НСО Борис Иванов, ръководител на престъпна група за мокри поръчки, остава в ареста. Той е обвинен като организатор на убийството на Станка Марангозова. Решението е на Софийския военен съд.

Делото е гледано тази нощ, след като снощи от прокуратурата са внесли искане за опредеряне на най-тежката мярка "задържане под стража", предаде БНТ. В ареста остава и физическият извършител на убийството на Марангозова. Обвиненият като помага е с мярка за неотклонение "домашен арест".

Борис Иванов е опитен офицер от Националната служба за охрана. Оказва се важен детайл в схема за разчистване на сметки чрез убийства и вероятен бизнес с разследвания, досъдебни производства и присъди.

Подполковникът с над 10-годишен стаж е охранявал десетки масови прояви като т.нар. външен периметър, който пази партийни лидери, президенти, премиери, министри, чуждестранни делегации, когато те са на публични събития. Затова и офицерът имал специални умения за работа с взривни устройства и техника за подслушване и проследяване.

Източник от НСО изброи имената на много политици, чийто живот е бил пазен от Борис Иванов. За кратко преди време той е охранявал заплашения с убийство почетен лидер на ДПС Ахмед Доган. Офицерът бе арестуван като организатор на убийството на инвестиционната посредничка Станка Марангозова, изпълнявайки поръчката на недоволен от приходите си неин клиент. Преди НСО Борис Иванов трупа опит в Криминална полиция в София.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 JEFF

    270 6 Отговор
    Те в НСО са все такива , с много опит.

    Коментиран от #7, #20

  • 2 ченгетата са навсякъде

    194 4 Отговор
    Бай Атила отдавна ги приказва тия работи, а хората му се смееха.
  • 3 кончината

    174 1 Отговор
    От всякъде вони
  • 4 Анатема

    148 10 Отговор
    Почеркът е СИК-аджийски.Само където вместо с РПГ е застреляна с късоцевно оръжие.
    Когато ОТстреляха Чакъря с РПГ-то, нямам спомен да са му оставяли бели рози.
  • 5 Дурхан

    163 7 Отговор
    Човекът е бил на щат като държавен служител и си изкарвал парички на частно ..няма да товари тухли я ..кой каквото умее
  • 6 Asdfg

    145 4 Отговор
    Така и с родната МИЛИЦИЯ!
  • 7 ами

    128 1 Отговор

    До коментар #1 от "JEFF":

    Все наши хора са. Подбрани момчета.
  • 8 Смях

    96 5 Отговор
    Това секс, пардон, спец службите, са най-добрите хора на света - сещам се например за Златко, за бай Добри, Галеви брадърс, и т.н. Държавата дава пари да ги обучава и то на най-опасните неща и те ти булка спасов ден. Дер простакен фон борисен от Банкя, как се излези - от Црънча - колко много патрони им давал да се обучават, а той станал чок майстор - 15 -ти дан само с 3 (три) патрона. Не че за дан се иска думба-лумба разбира се, ама все пак. А този, за има - няма 10 години подполковник (е и нещо в криминалната) и жалко , а можеше да стане и дженерали, тух да му се не види.

    Коментиран от #25

  • 9 Ботев

    62 3 Отговор
    Това е нашата РОДИНА! Боже пази ни.... това е и нашата човешка природа - световно правителство, което усещаме и няма начин да познаване пряко...

    Коментиран от #58, #64

  • 10 Васил Левски

    98 3 Отговор
    Квито са политиците ни,такива са и пазвантите им.
  • 11 ГЛАВНИЯ ГЕШЕФТАР

    77 1 Отговор
    ...АМА ДА ЗНАЙТИ,
    ЧИ НЕМА ДАННИ
    ЗА ХАБСОЛЮТНО НИКОЙ ДРУГ
    СЛУЖИТЕЛ НА НСО, БОП, ДАНС,
    МВР, БАРЕТИ, РЕПЕУТА,
    РАЗУЗНАВАНЕ, СЪТРУДНИЦИ,
    АГЕНТИ НА ПРИКРИТИЕ
    И ПОД ПРИКРИТИЕ,
    ИНФОРМАТОРИ...
    ...ДА СА СА ЗАНИМАВАЛИ
    ИЛИ ПЪК ДА СА СИ ПОМИСЛЯЛИ
    ДА ОРГАНИЗИРАТ И ВЪРШАТ
    ТАКВИЗ ЛОШИ РАБОТИ....
  • 12 име

    67 23 Отговор
    че по тази логика някой може да си поръча премиера или президента,както стана в Сърбия примерно...без Борисов България я чака пълна катастрофа...това майтап ама...къде са истинските народни водачи,които милеят за България ,а не за себе си и родата си...повече от 30 години ги чакаме да се появят...най-добре е Радев да поеме кормилото и да разчисти герберастката кочина...

    Коментиран от #37

  • 13 Холмс

    62 1 Отговор
    Добър опит е натрупал в Криминална полиция в София.
  • 14 Гост

    85 6 Отговор
    Нсо такива ли са? Охраняват президенти, министри, а в свободното си време, убиват хора?😟😟😟

    Коментиран от #28

  • 15 4рррр

    97 6 Отговор
    Цялата престъпна паплач влезе в държавните структури с идването на власт на Боко

    Коментиран от #17

  • 16 Че и

    58 1 Отговор
    с чин , като мутрите ! Колеги !
  • 17 Оня

    33 34 Отговор

    До коментар #15 от "4рррр":

    А преди Боко си живеехме царски , викаш ! Цялата престъпна паплач е влязла управлението още с партията закрилница - началницата на всичкото зло БКП !
  • 18 незнайко

    37 5 Отговор
    И сега какво следва ? Хайде да почакаме, дали ще го вкарат в затвора или не !!! Мисля че НЕ !!!
  • 19 Това е морала на онези, които трябва

    49 2 Отговор
    да пазят и защитават!!! МВР е същото, ДАНС работи за мафията. Това е! Е, още ли ви се услажда салатата и ракията или дойде време да изметем мафията?
  • 20 Ахам

    33 14 Отговор

    До коментар #1 от "JEFF":

    Все пак да не забравяме, че са наследници, преки, на УБО - щитът и мечът на проклетата им уродлива Партия майка - БеКапе.
  • 21 Само разсъждавам

    33 0 Отговор
    У нас може би има няколко големи групировки които искат да контролират паричните потоци. Те вероятно си имат политическо, икономическо и криминално крило. Политическото предполагам отговаря за разпределянето на ресурсите в страната, осигуряване на защита чрез овладяване на службите за сигурност и контактите с други чуждестранни икономически групировки (служби). Икономическото сигурно изпира парите, осигурява офшорни фирми и сметки и инвестира. Криминалното ще овладява нелегалните канали и се опитва да контролира парите от наркотрафик, проституция, крадени стоки и т.н. КОЙ ги е създал и дали вече не се самоорганизират с вътрешни борби е интересен въпрос. А дали вече не са минали на световно ниво и не са овладяни и от други групировки(служби)? Охранителя от НСО е само прашинка в морето от големите акули борещи се за парче от баницата. А дали не е имало и други поръчки от хора с известни фамилии от политическия елит? А защо се разбра за този професионалист от НСО? Интересни времена предстоят и дали пък групировките не воюват?
  • 22 ares

    45 0 Отговор
    Всички кадровици в МВР трябва да бъдат уволнени.

    Коментиран от #62

  • 23 Румен Радев е отговорен

    28 47 Отговор
    Румен Радев веднага да подаде оставка защото той е отговорникът за НСО. Но преди това да каже колко е близък и от кога познава неговият човек от НСО организирал поръчковата група за убийства. Замесен ли е и знаел ли е президента за тази група убийци от НСО. Защо е допуснал НСО да правят поръчкови убийства и да имат нелегално устройства за проследяване. Изцапани ли са ръцете на президента?

    Коментиран от #40, #47

  • 24 СПЕЦПИДARAZ

    30 7 Отговор
    Ами отстрелял е един боклук , депутатска щерка от БСП , който по някакви причини не е бил в затвора , въпреки че има колкото искаш причини да е там . Лошото е че за да свършат някаква работа все трябва да им се плаща допълнително .
  • 25 Смешко

    23 2 Отговор

    До коментар #8 от "Смях":

    Пашата умишлено ли го пропускаш?
  • 26 Масларова лъже

    39 8 Отговор
    Разбира се че познава синът си. Може да е доведен но е неин и го познава. Също така НСО е стара служба на ДС и въпросът е дали Масларова е свързала нейният син с бивши ДС агенти за мокри поръчки. Кои са магистратите и други висши кадри с които този подполковник е контактувал? Има ли други БСП кадри свързани с поръчката? Има ли други поръчки? Искаме отговори
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 котарак следовател

    15 0 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    Ми такива са!
  • 29 hmhmhm

    14 0 Отговор
    Браво , браво ! Работа , работа и само работа !
  • 30 гост

    46 1 Отговор
    Не е случаен факта , че МВР е гнездо на престъпници...още от мутренските времена заработваха на ''черно'' мокри поръчки и това е всеизвестен факт. В сегашния си вид трябва пълно разформироване на престъпната организация ''МВР''....
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 la piovra

    21 3 Отговор
    посткомунистически явления
  • 33 В нормална държава подполковника

    41 0 Отговор
    щеше да бъде капитан за 10 г.стаж. Иначе в Мутристан и кьораво и сакато е генерал.Колкото е по-голям престъпник,толкова по-бързо слага лампазите,прескачайки пет звания.Същото е и с прфесорите,произвеждащи неграмотни студенти. Отдавна НСО трябваше да бъде закрито,а не престъпници да охраняват други престъпници за сметка на данъкоплатеца.В ЕС няма такава служба!
  • 34 гражданин

    42 0 Отговор
    Много мирише бееее...много смрад от тия служби се носи. Вече ден не минава да не се осе рат.Органи на реда...пфууууу.
  • 35 Ахахахаа

    19 1 Отговор
    Родната милиция ни пази да не се заразим с вирус случайно!
  • 36 Зайко Байко многознайко архив

    51 0 Отговор
    Гарван гарвану око не вади. Държавата ни е малка и всичко за всички се знае. ДС срещу ВКР , там е заровено кучето. Корона, ВИС, СИК, 777, Аполо и Болкан, ТИМ. Вътрешно партийните борби между клановете на БКП, доведоха държавата ни до това състояние. Първо народа целенасочено беше обезоръжаван, след това гражданското общество беше унищожено в зародиш, благодарение на Зелю Зелката, Филип Димитров и Драгалевския натурален индо-европеец. Последствията са съсипване на образователната система преиначаване на историческата истина, разграбване на пенсионния и здравния фондове. Съсипване на печелившите отрасли в промишленоста ,особено в енергетиката, спомнете си Козлодуй 1,2,3 енергоблокове. "Мариците" продадени на безценица а сега, когато световният енергиен концепт се промени се оказа, че трябва ние а не собствениците да плащат т.н. такса вредни емисии. За коя поредна година ни лъжат, че още малко и влизаме в Шенген, но всъщност си не влачат, като шарани на дънна въдица. Заболява ме мозъка, като си помисля за пропуснатите шансове, благодарение на нашите " умни" управляващи. 2009 , обещанието ма ГЕПИ ( герб ) , беше , че първо ще се заемат с Доган , но излъгаха , както лъжат и сега! Мерзавски ибрици безродни. Единственито успокоение на нас , които скачахме като маймуни по площадите е следната поговорка : " Ковчегът няма джобове" .......Потвърждение на всичко, което пиша от 30 години! Ей гадове ненавистни накарахте ме да намраэя държавата си!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Фон Гешеееф

    19 1 Отговор
    Все мутри - и Премий ъра, и Минист еро, и Подполковника ...
    Все хора с организационен опит
  • 39 Съдията Дред

    25 0 Отговор
    Само да напомня, че покойният сега съпруг на Масларова, също е работел в НСО
  • 40 Нищо чудно

    10 16 Отговор

    До коментар #23 от "Румен Радев е отговорен":

    И Румен Радев да е знаел какво се случва в НСО. Прокуратурата трябва да го подложи на разпит.
  • 41 boy de

    26 0 Отговор
    Този подполковник от НСО е с толкова много познанства, връзки и информация, че се чудя как не са го самоубили вече ?
  • 42 бог да ви погуби

    21 0 Отговор
    Стари кримки,дърпат конците,зад завесите.Брайвик е бил прав.Със стари коври нов бардак не става
  • 43 ПАК

    30 2 Отговор
    Интересно как с десет годишен стаж е станал подполковник? човек на нечий голям човек или на управлямащите - десет години стаж - значи и 10 години от как ГЕРБ са на власт и навсекъде кадрите в служби и МВР за техни.
  • 44 6 ТО

    17 3 Отговор
    А мама и тате от червените ли са, какво съвпадение !
  • 45 Така де

    14 0 Отговор
    Човека се нагледал на секви безобразия и недоразумения с пари, па решил и той да опита не само да ги пази.
  • 46 Чук и Гек

    21 2 Отговор
    Ами, от криминална идва! Тоест - от МВР! Свърталище на мръсотии и престъпности! Не идва от армията като президента, за честта на пагона! Та, кой ви упралява?! Меверейци ви управляват!

    Коментиран от #51

  • 47 Gost

    24 1 Отговор

    До коментар #23 от "Румен Радев е отговорен":

    Не ти е лесно съчуствам ти не си виновен природата е виновна. Радев е президент от 4г.а подполковник е назначен НСО от 10г.познаи от 33пъти кои го е назначил и чии ръце са изцапани
  • 48 заката

    16 0 Отговор
    В НСО СА ТАКИВА ПОЛИЦИЯТА РАБОТИ ЗА БАНДИТИТЕ АБЕ ДЪРЖАВА ТА ДРЪНКА
  • 49 Може ли за 10 години

    20 0 Отговор
    да се стане подполковник? или въпросният е с голеееми заслуги, или е бил някъде другаде преди това и е дошъл тук най-малко като капитан. Ама сигурно може - като знаем колко генерали и адмирали се "произвеждат" в България... Някога един президент произведе за 24 часа бивш комсомолски секретар от ефрейтор в генерал ,само защото последният беше любимец на "първата дама"... така че - има и прецеденти с по-скорошно израстване в службата...

    Коментиран от #52

  • 50 Сърп и чук

    12 0 Отговор
    Щом не е посегнал на изброените охранявани обекти - да бъде осъден най строго!
  • 51 ама те в Мвр нали не

    21 1 Отговор

    До коментар #46 от "Чук и Гек":

    са с военни звания - в МВР има комисар, по-старши комисар, най-старши комисар. И начело - политкомисар.

    Коментиран от #54

  • 52 Чума

    21 2 Отговор

    До коментар #49 от "Може ли за 10 години":

    В миналото доминиканският диктатор Рафаел Леонидас Трухильо Молина произвел личния си кон в Полковник от ГЩ /като Мутафчиев/, ти се чудиш как господата Гяуров и Борисов станали генерали, прескачайки цяла кариера звания!
  • 53 Тва ше е новия шеф на нсо😂😂

    17 1 Отговор
    Там всички са от престъпник нагоре😂😂😂😂
  • 54 Чук и Гек

    9 1 Отговор

    До коментар #51 от "ама те в Мвр нали не":

    Но в НСО - са! В МВР е стигнал най много до инспектор, старши инспектор. Подполковник е нещо като главен инспектор в МВР

    Коментиран от #57

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Съгласно изискванията за постъпване

    10 1 Отговор

    До коментар #54 от "Чук и Гек":

    на работа в НСО се изисква стаж в службите за сигурност или завършено висше образование с такава специалностПрестъпника е предложен и назначен от властови отрепки,без спазване на законовите и подзаконови актове. Доверили са му охраната на държавни глави,браво! Същото е положението и на началника му,които идва от военно училище.
    Това НСО,бивше УБО,трябва да бъде закрито незабавно,защото няма подобна структура в ЕС. Подобна служба има в САЩ/не военизирана,към финансовото министерство/ и в Русия,същата!
  • 58 бас ненормалниците

    5 2 Отговор

    До коментар #9 от "Ботев":

    Ти си индианец бе. Ботев заради такива като теб му се е налагало да хваща оръжие. Тогава сте искали пак световно правителство.Ама османската империя е била всичко което сте познавали от този свят.
  • 59 ХХЛ

    8 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Борис Иванов е опитен офицер от Националната служба за охрана........ ТОЛКОВА Е ОПИТЕН ЧЕ СЕГА ЩЕ Е ЖЕНА НА БАЙ СТАВРАКИ
  • 60 123

    11 1 Отговор
    Такива работят навякъде в държавната администрация и полиция,хората си имат по 2-3 други работи.През ноща полицая те окрал, през деня отиваш в полицията да се оплачеш на крадеца че те окрали, и чакаш той да те пази.
  • 61 Маргин

    9 1 Отговор
    А не е ли започнал "кариерата" си като мутра в някоя от силовите БКП-групировки?! След което е вкаран от БОКо в Криминалната полиция, за да завърши кариерата си като подполковник от УБО-НСО?! Той БОКо затова сам си кара джипката - знае много добре какви мутри и главорези биха го возили и "охранявали"! Не трябва ли президента Радев веднага да го разжалва до редник без прзво на последващо издигане и да го лиши от хилядите привилегии, облаги и безнаказаност на мутрите под пагон?!
  • 62 Реалността

    10 1 Отговор

    До коментар #22 от "ares":

    От 10 и повече години кадровикът в МВР, УБО-НСО, Службите, е един: БОКо на Мето тиквуня! Президентът Радев е само церем0онял-майсторът!
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 pasi

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "Ботев":

    Нашата Родина се мърси по билото от арменци, чифути, фесове подлоги а българите от добротата си страдаме като Яворов къде възпя арменците а сега най големия престъпник хампарцумян вижте тук:
  • 65 6 от 49

    6 0 Отговор
    Само какви офицери единия краде фиш от жена и си търси наградата ,другия убива ,а относно званията всеки се бори за генералска звезда защото нямат таван на пенсиите.Висша класа.