Отидете към основна версия

29 Май, 2020 18:27, обновена 29 Май, 2020 18:27 3 460 21

Повдигнаха обвинения на зам.-министър Живков и братя Бобокови

  • мосв-
  • отпадъци-
  • внос на отпадъци-
  • братя бобокови-
  • красимир живков

72-часов арест за шестимата задържани, участвали в схема за нелегален внос и преработка на опасни отпадъци в България

Снимка: БГНЕС

Повдигнаха обвинение на заместник-министъра на околната среда и водите Красимир Живков и бизнесмените братя Бобокови. Обвинения са повдигнати и на останалите трима задържани, включително и на бившия шеф на РИОСВ-Плевен. Всички те са оставени в ареста за 72 часа, съобщи БНТ.

Обвиняемите са разследвани за участие в организирана престъпна група, занимавала се с нелегален внос и преработка на опасни отпадъци в България.

Очаква се утре прокуратурата да даде повече подробности за разследването, както и за доказателствата.

Към момента се твърди, че братята Бобокови са се възползвали от запознанството си със зам.министър Живков и така е осъществяван вноса на отпадъци.

Бобокови се смятат за едни от най-богатите хора в България. Те имат бизнес с моторни масла и бизнес с производство и рециклиране на акумулатори и батерии. Братята достроиха многофунционалната зала в Русе, но след това техния дял беше продаден на държавата.

За арестувания зам.-министър пък имало доказателства, че е оказвал влияние на свои подчинени, за да мине вноса на отпадъци от Италия у нас безпрепятствено.

От БНТ припомнят, че скандалът започна през декември м.г., когато италиански карабинери заловиха влак с боклуци, пътувал за България. След това от МВР и прокуратурата разкриха у нас десетки депа за отпадъци, които е трябвало да бъдат изгорени в ТЕЦ-овете.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.

Свързани новини