Last news in Fakti

29 Май, 2020 14:26 2 193 12

Дончев: Не мисля, че Красимир Живков ще остане на поста си

  • томислав дончев-
  • красимир живков-
  • мосв

Няма нужда от промяна на данъчния модел, заяви вицепремиерът

Дончев: Не мисля, че Красимир Живков ще остане на поста си - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Не мисля, че заместник-министър Красимир Живков ще остане на поста си. Има ли съмнение по отношение на някой от висшата власт - той трябва да бъде отстранен. Това заяви пред БНР вицепремиерът Томислав Дончев във връзка с ареста на заместник-министъра на околната среда Красимир Живков, който заедно с бивш директор на РИОСВ - Плевен и още четирима души са разследвани за участие в престъпна група за внос на опасни отпадъци, основно от Италия.

"Щом има данни за извършени престъпления, били те и от висши държавни чиновници, трябва да бъдат взети мерки", добави в предаването "Хоризонт за вас" вицепремиерът Дончев.

На въпрос от коя квота е Живков в Министерството на околната страна и водите, Томислав Дончев отговори, че не знае, но беше категоричен, че не е инсталиран от бизнеса като заместник-министър, а е предложен от някоя от политическите сили, но уточни, че не знае точно от коя.

"Ако държавата оказва подкрепа на някой вид бизнес, това се прави по уредения в закона ред, т.е. предоставя се безвъзмездно финансиране, променя се законодателството, но друга държавна подкрепа не съществува и не би трябвало да съществува, това е нерегламентирана подкрепа", коментира Дончев по повод съмненията за "съпорт" от Живков за бизнеса с отпадъци.

В контекста на паметните записки, разпространени от бизнесмена Васил Божков, на когото прокуратурата повдигна 18 обвинения, вицепремиерът коментира, че става дума за разговор между двама бизнесмени:

"Всеки може да обещава някакви неща от името на държавата. Това не е ангажимент на някоя държавна институция".

Според него е нормално всеки по-голям предприемач да търси контакт с представител на държавата, но това трябва да се случва в рамките на закона и държавата да не се отнася неравнопоставено към един бизнес за сметка на друг, както и за сметка на данъкоплатците.

За данъците и справедливостта

"Несправедливо е хората, които получават по-големи приходи, да бъдат наказвани за това. Те и в режим на плосък данък плащат повече", заяви Дончев. По думите му няма нужда от промяна на данъчния модел.

"В годините назад тази система, с някои леки корекции, е доказала, че работи. В благоприятни години стимулира икономическия растеж и чуждестранните инвестиции. Има максима, че ако нещо работи, не го пипай. Според мен тук експерименти не трябва да бъдат правени", категоричен беше вицепремиерът.

Решението за намаляване на ДДС за ресторантьорите Дончев определи като спорно, взето след много спорове.

"Аз бях против, защото дава шанс за рестартиране на дебата за промяна на данъчната система и лавинообразни искове за диференцирани ставки по ДДС за различни видове стоки и браншове".


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хич

    18 0 Отговор
    и не се опитвай да мислиш , ами си стягай багажа !
  • 2 пожелание

    16 1 Отговор
    Защо бе .Може и евродепутат да го направите !! Много съвестен човек е !! Краде и мушингерства като за световно !
  • 3 Ха ха

    17 0 Отговор
    А нещо така да забележиш има мега сериозни съмнения по отношения на сладурчето Горанчо?
  • 4 3.14К

    16 0 Отговор
    Има ли съмнение ....... той трябва да бъде отстранен. А Влади какво да го правим? Кажи бе Дончев! Апропо , миналата есен нали обеща да разработиш и предложиш нов икономически модел. Или и той е на трупчета като електронното ти правителство?

    Коментиран от #6

  • 5 ЖОРО

    12 0 Отговор
    АМА ТО СЪМНЕНИЯ МНОГО------ЦЕЛИЯ МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ ВЕДНО С.Б.Б.
  • 6 Гешо Иванов

    12 0 Отговор

    До коментар #4 от "3.14К":

    Чакаме земетресение за да наблюдаваме внимателно поведението на Влади, тогава ще разберем дали е честен или лъже.
  • 7 Da be

    17 0 Отговор
    И няма ли съмнения за ковчежника Горанов.Няма ли съмнения за мутрата Борисов.Да направиме ДНК тест на малкото отроче с голяма глава,синчето на мис гащи,които Борисов нито е виждал нито познава.Има снимка от интернет,как двамцата непознати се гушкат,но не знам как да я пратя,за да не ме преследват.Ти квата е изключöително злобен и отмъстителен.А ти си пионка,която плещи по направление без да влага мисъл.Важното е плещенето да се хареса на големия мисир.С женати бих се сближил но теб ще те оставя да гледаш.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Глей ти

    7 0 Отговор
    Значи... като го слушам този, ще си помисля, че Владко е бистра вода, ненапита.
  • 10 абе

    4 0 Отговор
    къде е Китарата от 3дни?!А де...
  • 11 ФИНЦИ

    5 0 Отговор
    ИМАМЕ НУЖДА ОТ ПРОМЯНА -- ВАС ДА ВИ НЯМА ТОВА ИСКАМЕ
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове