Отидете към основна версия

3 763 6

Убиецът на Женя и леля й остават в ареста

  • убиец-
  • женя-
  • петър ангелов-
  • леля-
  • светла тодорова-
  • постоянен арест-
  • варненски окръжен съд
Снимка: Varnautre.bg

      Петър Ангелов и Светла Тодорова, обвинени за смъртта на зверски убитата 21 годишна Женя Тодорова от Варна ще търпят най-тежката мярка за процесуална принуда "задържане под стража".

Днес Варненският окръжен съд се запозна с всички събрани доказателства, свързани със жестокото убийство на Женя, умъртвена по най-безмилостен начин в дома на родителите си на ул. „Лоза” във Варна.

Преди заседанието 20-годишният Петър Ангелов успя да каже, че съжалявал за стореното, но не можел да върне нищо назад. „Искам да отида при мама“, каза той преди да бъде конвоиран в съдебната зала.

Часове след разкриването на убийството бе задържан 20 годишният Петър, който на два пъти направил пълни самопризнания за стореното, с мотивите и начина на извършване на престъплението. Стана известно, че лелята на убитото момиче е "поръчала" смъртта на племенницата си, а в основата на "мократа поръчка" била претенцията за собствеността на  фамилния дом, населяван от двете семейства. Десетки били ударите с нож, с които Петър е пробождал и рязал безпомощната си жертва. СМЕ ще установи точно броя на ударите и причината, довела до гибелтта на момичето.


 

Освен самопризнанията на обвиняемия, съдът прецени и другите събрани веществени, гласни, писмени доказателства и материали, събрани при огледа на престъплението, които водят по безспорен начин до обоснования извод, че именно той е автор на престъплението, което дори надхвърля квалификацията "особено тежък случай". Лелята на убитото момиче - Светла Тодорова е вторият обвиняем по това досъдебно производство, привлечена за подбудителство към причиняване на смърт. Освен обясненията на Петър, Варненският окръжен съд намира, че има и други доказателства, които обосновават извода, че 38 годишната жена е подбудила приятеля на дъщеря си да убие племенницата й. При огледа, от дома на Светла са иззели 1500 лева, с които тя е щяла да се издължи на Петър за стореното.

Днес съдът прецени, че има опасност, ако са на свобода, както Петър, така и Светла да се укрият или да извършат друго престъпление. Основания за този извод съдът черпи от изключителната тежест на престъплението и наказанието, което законът предвижда за него( от 15 до 20 години затвор, доживотна присъда или доживотен затвор без право на замяна). Нещо повече. Съдът се запозна и с факта, че преди по-малко от два месеца, Петър има влязла в сила присъда на Варненски районен съд  за наркопрестъпление. 

Варненски окръжен съд изслуша днес и аргументите на главен експерт Ирина Харизанова от Отдел "Закрила на детето" при Община Варна, които настояват в следващите 15 дни специалисти да следят за психическото и физическото състояние на трите деца на обвиняемата Светла Тодорова. Най-голямото дете - 15 годишната непълнолетна Станимира е била в течение на плановете на майка си и на своя приятел Петър. Според специалистите от Община Варна, в настоящия момент с нея трябва да работят психолози и психиатри. Съдът определи непълнолетната дъщеря да бъде изпратена в Дом за временно  настаняване на непълнолетни лица, а двете малолетни деца  - на 5 и на 3 години да бъдат настанени в специализирани детски заведения. Изпълнението на тази част от определението на съда се възлага на прокуратурата.
Ако Петър Ангелов и Светла Тодорова, обвинени за  жестокото убийство на 21 годишната Женя от Варна обжалват днешните определения на Варненски окръжен съд, те ще явят пред Апелативния съд във Варна на 9 октомври 2012 година от 10,00 часа. 
   
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини