Last news in Fakti

29 Септември, 2012 17:20 3 730 6

Убиецът на Женя и леля й остават в ареста

  • убиец-
  • женя-
  • петър ангелов-
  • леля-
  • светла тодорова-
  • постоянен арест-
  • варненски окръжен съд
Убиецът на Женя и леля й остават в ареста - 1
Снимка: Varnautre.bg

      Петър Ангелов и Светла Тодорова, обвинени за смъртта на зверски убитата 21 годишна Женя Тодорова от Варна ще търпят най-тежката мярка за процесуална принуда "задържане под стража".

Днес Варненският окръжен съд се запозна с всички събрани доказателства, свързани със жестокото убийство на Женя, умъртвена по най-безмилостен начин в дома на родителите си на ул. „Лоза” във Варна.

Преди заседанието 20-годишният Петър Ангелов успя да каже, че съжалявал за стореното, но не можел да върне нищо назад. „Искам да отида при мама“, каза той преди да бъде конвоиран в съдебната зала.

Часове след разкриването на убийството бе задържан 20 годишният Петър, който на два пъти направил пълни самопризнания за стореното, с мотивите и начина на извършване на престъплението. Стана известно, че лелята на убитото момиче е "поръчала" смъртта на племенницата си, а в основата на "мократа поръчка" била претенцията за собствеността на  фамилния дом, населяван от двете семейства. Десетки били ударите с нож, с които Петър е пробождал и рязал безпомощната си жертва. СМЕ ще установи точно броя на ударите и причината, довела до гибелтта на момичето.


 

Освен самопризнанията на обвиняемия, съдът прецени и другите събрани веществени, гласни, писмени доказателства и материали, събрани при огледа на престъплението, които водят по безспорен начин до обоснования извод, че именно той е автор на престъплението, което дори надхвърля квалификацията "особено тежък случай". Лелята на убитото момиче - Светла Тодорова е вторият обвиняем по това досъдебно производство, привлечена за подбудителство към причиняване на смърт. Освен обясненията на Петър, Варненският окръжен съд намира, че има и други доказателства, които обосновават извода, че 38 годишната жена е подбудила приятеля на дъщеря си да убие племенницата й. При огледа, от дома на Светла са иззели 1500 лева, с които тя е щяла да се издължи на Петър за стореното.

Днес съдът прецени, че има опасност, ако са на свобода, както Петър, така и Светла да се укрият или да извършат друго престъпление. Основания за този извод съдът черпи от изключителната тежест на престъплението и наказанието, което законът предвижда за него( от 15 до 20 години затвор, доживотна присъда или доживотен затвор без право на замяна). Нещо повече. Съдът се запозна и с факта, че преди по-малко от два месеца, Петър има влязла в сила присъда на Варненски районен съд  за наркопрестъпление. 

Варненски окръжен съд изслуша днес и аргументите на главен експерт Ирина Харизанова от Отдел "Закрила на детето" при Община Варна, които настояват в следващите 15 дни специалисти да следят за психическото и физическото състояние на трите деца на обвиняемата Светла Тодорова. Най-голямото дете - 15 годишната непълнолетна Станимира е била в течение на плановете на майка си и на своя приятел Петър. Според специалистите от Община Варна, в настоящия момент с нея трябва да работят психолози и психиатри. Съдът определи непълнолетната дъщеря да бъде изпратена в Дом за временно  настаняване на непълнолетни лица, а двете малолетни деца  - на 5 и на 3 години да бъдат настанени в специализирани детски заведения. Изпълнението на тази част от определението на съда се възлага на прокуратурата.
Ако Петър Ангелов и Светла Тодорова, обвинени за  жестокото убийство на 21 годишната Женя от Варна обжалват днешните определения на Варненски окръжен съд, те ще явят пред Апелативния съд във Варна на 9 октомври 2012 година от 10,00 часа. 
   
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стефан Цонев

    2 0 Отговор
    доживотен затвор без право на замяна и кофа вазелин за петърчо и всеки ден да търси мама
  • 2 Стефан Цонев

    2 0 Отговор
    човешки живот = 2000 лв. = покупка на лаптоп
  • 3 besen

    2 0 Отговор
    4ALGATA NE PRO6TAVA ! ! ! Na mladeja pojelavam priqten dojivoten prestoi - skoro 6te se kazva Petranka ! ! !
  • 4 ккк

    2 0 Отговор
    Нещо много широки граници има това наказание- от 15 год. до живот.
    Ако му лепнат 15 год. и е примерен в затвора ,ще излезе след по- малко от 10. И така и ще стане. Вие чули ли сте в България накой убиец да е наказан повече от 7-8 год? Спалния вагон като изгоряха 7 човека,им дадоха по 5-6 год и то условно. WELCOME TO BULGARIA AND HAVE A NICE DAY
  • 5 Затвор !

    2 0 Отговор
    Аман вече от такива случаи. Стана ли сме същински животни заради тези пари. Трябва да се вземат някакви мерки, защото явно от затвор не се плашат. За какво са му 1500 лева на този ненормалник, като знае, че няма да се измъкне така лесно от закона.
  • 6 божидар иванов

    0 0 Отговор
    za takiva izrodi trqbva da ima smurtno nakazanie