Отидете към основна версия

21 116 51

Съден за смъртта на Чората полицай преби дете в градската градина /Обновена/

  • калинката-
  • чората-
  • преби-
  • дете
Снимка: Е-79

Георги Калинков-Калинката, който преди време беше полицай в Благоевград, пребил жестоко 16-годишно момиче в градската градина, съобщава вестник “Струма”. Девойката е настанена в болница с пукната челюст.

Неравностойната схватка между 100-килограмовото бивше ченге и крехката девойка станала в събота в 21:00 часа, когато градината била пълна с хора. Ванеса Евгениева Викторова, която е десетокласничка в местната Математическа гимназия, е в болница с пукната челюст, мозъчно сътресение в бъбречни увреждания.

Ванеса била заедно с дъщерята на побойника Надя Калинкова, която е на 14 години, а причина за нападението е именно, че Ванеса и Надя са харесвали едно и също момче.

Името на Георги Калинков-Калинката е забърквано в не един скандал. Преди известно време той беше пребит от младежи пред дискотека в Благоевград. Мъжът бе съден и за убийството на Ангел Димитров-Чората. През 2008 година Калинков и четирима негови колеги получиха общо 82 години затвор за умишлено убийство, а по-късно наказанието им беше значително намалено. През 2011 година съдът ги оправда. Припомняме, че основната загадка беше дали Чората е починал заради полицейско насилие, или в основата на смъртта му стоят наркотици и болно сърце.

bTV  съобщи, че 15-тина тийнейджърки са участвали в сбиването.  Осмокласничката Надя получава телефонна покана за среща със съученичка. На уговореното място я чакат още дузина тийнейджърки. Започва бой и Надя вика родителите си. Баща й е бившият полицай Георги Калинков.

„Когато отидох на местото, заварих една тълпа от деца, които биеха моята дъщеря и аз отидох, разблъсках децата, взех си моята дъщеря и си тръгнах. Нито някой съм удрял, нито някой съм бил”, разказа бащата на Надя – Георги Калинков пред bTV. „Скандалът е бил за някакво момче, което е било приятел на момичето, което бие моята дъщеря, че е скъсало с нея и тя и отмъщава по тоя начин заради това, че момчето харесва моята дъщеря”, обясни той.

Зарязаната десетокласничка Ванеса е приета в болница. В полицията родителите й разказват друга версия - че Георги Калинков е пребил дъщеря им. Тя е с пукната челюст и натъртвания в областта на бъбреците. Родителите й отказват да коментират случая.

В двора на Математическата и езиковата гимназия темата за боя заради момче днес бе най- коментирана.

В полицията няма образувано дознание срещу сочения за побойник баща. Изчакват се резултатите от изследванията, назначени на Ванеса, провеждат се и разпити на свидетели. Другото момиче – Надя, е на успокоителни лекарства, предстои и преглед при психолог. Баща й Георги Калинков бе окончателно оправдан за смъртта на Чората през юни 2011 г.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини