2 Октомври, 2012 11:08 20 804 51

Съден за смъртта на Чората полицай преби дете в градската градина /Обновена/

  • калинката-
  • чората-
  • преби-
  • дете
Съден за смъртта на Чората полицай преби дете в градската градина /Обновена/ - 1
Снимка: Е-79

Георги Калинков-Калинката, който преди време беше полицай в Благоевград, пребил жестоко 16-годишно момиче в градската градина, съобщава вестник “Струма”. Девойката е настанена в болница с пукната челюст.

Неравностойната схватка между 100-килограмовото бивше ченге и крехката девойка станала в събота в 21:00 часа, когато градината била пълна с хора. Ванеса Евгениева Викторова, която е десетокласничка в местната Математическа гимназия, е в болница с пукната челюст, мозъчно сътресение в бъбречни увреждания.

Ванеса била заедно с дъщерята на побойника Надя Калинкова, която е на 14 години, а причина за нападението е именно, че Ванеса и Надя са харесвали едно и също момче.

Името на Георги Калинков-Калинката е забърквано в не един скандал. Преди известно време той беше пребит от младежи пред дискотека в Благоевград. Мъжът бе съден и за убийството на Ангел Димитров-Чората. През 2008 година Калинков и четирима негови колеги получиха общо 82 години затвор за умишлено убийство, а по-късно наказанието им беше значително намалено. През 2011 година съдът ги оправда. Припомняме, че основната загадка беше дали Чората е починал заради полицейско насилие, или в основата на смъртта му стоят наркотици и болно сърце.

bTV  съобщи, че 15-тина тийнейджърки са участвали в сбиването.  Осмокласничката Надя получава телефонна покана за среща със съученичка. На уговореното място я чакат още дузина тийнейджърки. Започва бой и Надя вика родителите си. Баща й е бившият полицай Георги Калинков.

Пусни видео„Когато отидох на местото, заварих една тълпа от деца, които биеха моята дъщеря и аз отидох, разблъсках децата, взех си моята дъщеря и си тръгнах. Нито някой съм удрял, нито някой съм бил”, разказа бащата на Надя – Георги Калинков пред bTV. „Скандалът е бил за някакво момче, което е било приятел на момичето, което бие моята дъщеря, че е скъсало с нея и тя и отмъщава по тоя начин заради това, че момчето харесва моята дъщеря”, обясни той.

Зарязаната десетокласничка Ванеса е приета в болница. В полицията родителите й разказват друга версия - че Георги Калинков е пребил дъщеря им. Тя е с пукната челюст и натъртвания в областта на бъбреците. Родителите й отказват да коментират случая.

В двора на Математическата и езиковата гимназия темата за боя заради момче днес бе най- коментирана.

В полицията няма образувано дознание срещу сочения за побойник баща. Изчакват се резултатите от изследванията, назначени на Ванеса, провеждат се и разпити на свидетели. Другото момиче – Надя, е на успокоителни лекарства, предстои и преглед при психолог. Баща й Георги Калинков бе окончателно оправдан за смъртта на Чората през юни 2011 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кик

    8 1 Отговор
    ако съм баща на моми4ето този ще бъде с отрязани крайници и хвърлен навътре в морето

    Коментиран от #18

  • 2 Пламен Костадинов

    6 1 Отговор
    Мръсно к....нце. Дано си намери майстора, но да е с фатален край!
  • 3 abe, mani...

    9 0 Отговор
    тоя боклук, както и хиляди др. като него се разхождат на свобода и продължават да правят престъпление след престъпление, с по 20 висящи присъди- кво повече да си говорим... браво на полиция, съдебна власт и на всички управляващи- ЗА НИЩО НЕ СТАВАТЕ!!!
  • 4 pacoran

    2 0 Отговор
    e te si go biat profilakti4no prosto neznam s koi akul bie6 momi4e v 10 klas prosto e super sme6no napravo si e p...l toia dobre 4e ne sum bil nablizo da go leja posle kato za 4ovek
  • 5 МилициоНЕрионо

    4 0 Отговор
    Родната полиция ни пази :)) !! еничери нещастни.. Какъв мъж е тоя бе ?? на кой е силен .. на 16 годишна ученичка ...срам и позор ... За тва пичовете преди време му се оттепаха ама малко е било...
  • 6 Муцо

    5 0 Отговор
    Най-долната сган са ченгетата в тая държава - бивши, действащи, всякакви....
    Най-полезни са, когато ги няма!!!
  • 7 николай маринов

    4 0 Отговор
    Това е лицето на РОДНАТА ПОЛИЦИЯ . Поне осемдесет а и повече процента от ченгетата са корумпирани, самозабравили се и тъпи които не стават дори и за хигиенисти на WC . Бог да ни пази от такива пазачи като тях !
  • 8 rob

    2 0 Отговор
    lice na bg drugo nyama kakvo da se kaje,tova sa novite stari stopani na bg ujas
  • 9 zandan

    1 0 Отговор
    hi4 nemu mislete napravo v kau6aaaa
  • 10 юцдж

    3 0 Отговор
    Еми какво друго му е оставало. Момичето е десетокласничка в математическа гимназия, интелекта и е в пъти по-висок от този на полицая. Ясно е било че в интелектуална битка хлапето щеше да нокаутира дебелия полицай. И за това куката е действал по единствения начин който знае, шутове и юмруци. Пред 16 годишно момиче номера минава, пред мъжете се вижда че и това не минава, щом са го пребили преди това.
  • 11 nikis72

    1 0 Отговор
    само за пандиза е и там да му го сложат без сапун ама някой с по голям
  • 12 балкански покрет

    2 2 Отговор
    това е сигнал от йасен по йасен. време е за савместни деиствийа срещу хунтата на борисов и цветанов . след последнийа цлучаи отпреди две седмици в ловеч.какво остава от нас . какво щеше да се случи в една гърция например .след убииство ,извършено от полицай. докато тойа апарат от65000 хрантутници састествува , за нас обикновените хора нйама да има спокойствие. а тои састествуа да пази олигарсите и техните слуги депутатите . .

    Коментиран от #21

  • 13 синята дрис*я

    2 0 Отговор
    Ами нищо ново, в България полицаите винаги са били най големите бандити, за това и полицаи (милиционери) ви управляват даже...
  • 14 ники

    1 1 Отговор
    научи се да пшеш бе неграмотен

    Коментиран от #15

  • 15 ПАШО

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "ники":

    ДА МУ ПРЪСНАТ ЦИФКАТА НА ТОЯ ,КАТО ГО ВКАРАТ!!!!ТИ ПЪК СИ СЕ НАУЧИЛ ДА ПИШЕШ, КАТО ГЛЕДАМ!!!!
  • 16 Румен Ангелов

    1 0 Отговор
    Доста екстремно живее този човек . Ако не намали темпото рискува много .
  • 17 гост

    1 5 Отговор
    до вси4ки маи не правите разлика между работе6 и уволнен полицаи този е уволнен но не обиждаите другите свестни полицаи които си вар6ат работата то и между вас има много да не казвам какви

    Коментиран от #22, #41

  • 18 или

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "кик":

    напално прави сте момчета , само се чудя защо още броди насам , натам и никои не си свършва работата?
  • 19 ядосан//много ядосан

    2 0 Отговор
    значи тоя ако се мисли за много як мога да си дам адреса да види как се бие 2-метров мъж 130 килограма. Да го видим тоя бияч направо мога да му извадя белия дроб през устата 16- годишни момиче ами 27- годишен мъж дали ще е същото. Ами сега заслужава бащата на това момиче да му начупи ръцете с бухалка публично
  • 20 или

    2 1 Отговор
    мили боже, няма ли кои да прибере на топло , тая жалка отрепка , на кого детето още трябва да умре ,че да си плати тоя изрод!
  • 21 aha

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "балкански покрет":

    ne samo i da raztarvavat masovite veselbi v malcinstvenite geta :D
  • 22 николай маринов

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    До колкото си спомням убиеца от Ловеч беше действащ полицай . А ти уважаеми , с правописа си допринасяш за и без това лошият имидж на РОДНАТА ПОЛИЦИЯ .
  • 23 lomo

    1 0 Отговор
    a be ne beshe tolkoz kurnaz kogato go biaha osadili na 21 god beshe jalt kato papesh zashtoto znaeshe kvo she go pravat v bobov dol ma c.c. nali i toi e krastoska mejdu chenge i mutra i gi opravda
  • 24 nikis72

    4 0 Отговор
    такива боклуци могат да бият само деца и здраво вързани мъже но ако му се опъне някой здравеняк ще се наака

    Коментиран от #33

  • 25 Илиев

    4 0 Отговор
    Докога ще четем такива статии!? Докога такива хора като този полицай ще бият и убиват безнаказано и произволно? Толкова ли няма един неподкупен прокурор и съдя!? Аман!!!

    Коментиран от #42

  • 26 гост

    1 0 Отговор
    Чети като хората а не мужду редовете
  • 27 фффффф

    0 4 Отговор
    само като видях името на битото момиче и ми стана ясно, че то и родителиите й са чалга от...ки, нека полицаят да ги бие!
  • 28 ффф

    4 0 Отговор
    Ченгетата са майка и баща на порока,ако ги няма тях престъпноста обратно на логиката ще намалее рязко.
  • 29 гост

    5 0 Отговор
    Тая мръсна гнида мястото му е в затвора
  • 30 гост

    2 3 Отговор
    до коментар22ас не сам 4енге и не гледаи правописа на другите кажи ми ти с кво си допренасал да няма престапност с това ве4ер да легни6 до женка си и да си пие6 ракиицата полицията си е на място а ти като има6 зор за6о я тарси6 нали имала ло6 имидж

    Коментиран от #31, #39

  • 31 николай маринов

    3 0 Отговор

    До коментар #30 от "гост":

    Препоръчвам да забравиш за клавиатурата и да грабнеш граматиката за трети клас . За разсъждения по темата очевидно ти е много, много рано .
  • 32 ад

    2 0 Отговор
    Бившо ченге и бивша проститутка няма!
  • 33 ВИП АМГ

    3 1 Отговор

    До коментар #24 от "nikis72":

    da taka e toia po.erko e silen pred decaata i jenite
  • 34 PlimP

    1 1 Отговор
    в Китай да копа камъни !!!!! и да яде крате от бесни китаици за закуска, като се издърви на някой от надзирателите, да видим тогава чок ли е, не е ли
  • 35 gogo

    1 1 Отговор
    да го пребият с камъни тоя цървул
  • 36 мммммммм

    1 1 Отговор
    до коментар 30.А маи се засегнахте г-н МАРИНОВ истината си е истина кажи колко пати си помогнал на хора в беда .И не обиждаите ПОЛИЦИЯТА моля ви се дове4ра като легнете до своята фуста те 6е ви пазят
  • 37 наблюдател

    1 0 Отговор
    някои тийнейджъри много се връзват.. да пребият.. да копа камъни..мястото му е в затвора..
    не мислите ли с мозъка си???
  • 38 Ime

    1 0 Отговор
    Мястото на убийците е затвора!
  • 39 EMSKI

    1 1 Отговор

    До коментар #30 от "гост":

    ...не можеш да пишеш!!!! Върни се в 4-ти клас,необходимо ти е!!!!
  • 40 aha

    1 0 Отговор
    само за физиономията му трябва да му дадат от 5 до 15 год
  • 41 EMSKI

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    Винаги съм мразел ченгетата....но сега още повече!!
  • 42 Румян Дервенски

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "Илиев":

    А до кога родителите ще обвиняват всички и всичко за възпитанието и действията на децата си и няма да погледнат собствените грешки в това възпитание.
  • 43 Бургас

    0 1 Отговор
    маниак щом знаеш че имаш висящо дело що ходиш да наказвае хората ,полицаяа маи се издни стига че сам се издни и талпата слет него издни е другите маниаци мятаите тоиа даневи издни оште да вземе сега да бие някуиа баба или новородено в болницата че тогава незнам кво ше стане хахахахахахахах
  • 44 ааа

    1 1 Отговор
    Тоя не е ли Гроши от Биг Брадър?
  • 45 София

    2 0 Отговор
    Абе лек, първо се научи да пишеш грамотно после коментирай!

    Коментиран от #46

  • 46 PlimP

    1 1 Отговор

    До коментар #45 от "София":

    45, тоя израз ЛЕК, не е много присъщ за района на София :D, ше станеш и ти кореняк "столичанин" :D

    Коментиран от #49

  • 47 pirin

    1 0 Отговор
    a taka goche seka jaba da si znae giola
  • 48 емигрант

    2 0 Отговор
    България е пълна с такива ИЗРОДИ като тази недоразвита умствено калинка.Този е лъгал за убийството на Чората та няма да излъже че е набил едно дете и то момиче!Голям мъжага си калинке!
  • 49 шруум гъбков

    0 1 Отговор

    До коментар #46 от "PlimP":

    на теб май трябва да ти се обяснява по бавничко , човека използва израза "лек" понеже се досеща че оня образ е бургаски кюрд (а се досеща от използвания израз "маняк" типичен за мутреещото се население на бургас)
  • 50 СОПАТА

    0 0 Отговор
    Пълно е със тарикати : )
  • 51 ludi

    0 0 Отговор
    .аси , не останаха мъже в страната , 15 девойки да се бият за един пич:))))Преди беше обратното