Отидете към основна версия

3 347 12

Как баба стана рецидивист със засята марихуана

  • баба божия-
  • марихуана

Баба Божия Бикова е на 78 години и живее в петричкото село Самуилово. Преди месец съдът на първа инстанция я осъжда на 2,5 години лишаване на свобода за притежание и отглеждане на марихуана. Днес тя не признава вината си и казва, че я е садила от „немотия".

„Не мога да ям, откакто ме осъдиха", заяви баба Божия пред БТВ. Тя твърди, че е сяла боб, но някой е подхвърлил семената за да натопи сина й. „Аз не съм толкова глупава", обяснява старата жена.

„Някой станаха чорбаджии в нашия район, а мен ...", тюхка се жената и твърди, че всички знаят кой са хората, садящи марихуана по техния край.

От 2007 г. тя е съдена за притежание на марихуана няколко пъти. Заради това е рецидивист. Бабата признава обаче само за един случай. Направила го, защото тогава имал 150 лв. заем.

Днес тя е взела 2000 лв., кредит, за да плати разноските по делото. Взима 160 лв. и й удържат по 60 лв. за вноските по заема.

Тя казва, че е мразена в селото заради мъжа й, който „излъгал много женски", но взел нея.

„Не съм пушила цигари, не съм пила ракия. И марихуана не съм пробвала", твърди тя. Казала на съдията, който я попитал дали пуши канабис: „Питай твоята майка дали пуши!"

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини