Last news in Fakti

3 Октомври, 2012 21:18 3 336 12

Как баба стана рецидивист със засята марихуана

  • баба божия-
  • марихуана

Баба Божия Бикова е на 78 години и живее в петричкото село Самуилово. Преди месец съдът на първа инстанция я осъжда на 2,5 години лишаване на свобода за притежание и отглеждане на марихуана. Днес тя не признава вината си и казва, че я е садила от „немотия".

„Не мога да ям, откакто ме осъдиха", заяви баба Божия пред БТВ. Тя твърди, че е сяла боб, но някой е подхвърлил семената за да натопи сина й. „Аз не съм толкова глупава", обяснява старата жена.

„Някой станаха чорбаджии в нашия район, а мен ...", тюхка се жената и твърди, че всички знаят кой са хората, садящи марихуана по техния край.

От 2007 г. тя е съдена за притежание на марихуана няколко пъти. Заради това е рецидивист. Бабата признава обаче само за един случай. Направила го, защото тогава имал 150 лв. заем.

Днес тя е взела 2000 лв., кредит, за да плати разноските по делото. Взима 160 лв. и й удържат по 60 лв. за вноските по заема.

Тя казва, че е мразена в селото заради мъжа й, който „излъгал много женски", но взел нея.

„Не съм пушила цигари, не съм пила ракия. И марихуана не съм пробвала", твърди тя. Казала на съдията, който я попитал дали пуши канабис: „Питай твоята майка дали пуши!"


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Gogoto

    0 0 Отговор
    Абе, защо не съдят моята баба за марихуанка?
    И аз съм си гледал на младини по терасите, но бабата не съм я намесвал!
    Това нещо намирисва на много гнило.
  • 2 кик

    0 0 Отговор
    НА БУНТ НАРОДЕ
  • 3 кик

    0 0 Отговор
    до номер 1


    до тук сме защото никой не защитава другия...как можа да го напишеш това?
  • 4 Joe

    0 0 Отговор
    Всички много добре знаят че бабата прикрива или сина си или внука си, но изглежда не им отърва да се занимават с тях а стоварват вината на бабката за която е ясно че няма да влезе в затвора - абе българска работа....
  • 5 Gogoto

    1 0 Отговор
    До "Кик":
    Кого трябва да защитавам?
    Хора които явно и видно се занимават с производството и отглеждането на разни опиати, или прикриват свои или чужди деяния?
    Хора от които тръгва част от марихуаната към нашите деца?
    Или:
    Хора които наистина заслужават подкрепата ни:
    Като децата изоставени от родителите си идиоти, и които щом навършат 18 години са НИКОИ в тази ска.ана държава?
    Или нашите баби и дядовци които са работили и плащали на ска.аната ни държава данъци над 45 години и сега са принудени да ровят по кофите за да оцеляват?
    Или за хората принудени да откраднат 1 килограм боб за да се наядат, а после ги вкарват в затвора? (за сметка на тези които крадат милиони и ни управляват).
    Или хората принудени да "просят" по ефирите пари за да излекуват ДЕЦАТА си, при положение, че нашите управници сега пак си сменят автопарка с нов за над 22 МИЛИОНА?
    Не мога да разбера какво искаш да кажеш с изказването си?
    Тази баба е съдена няколко пъти за това нещо!
    Явно е, че НЕ го прави тя, но прикрива някого!
    Какво искаш да кажа? (може би: ами тя е стара и не я закачайте!)?

    Ти кога помогна последно на непознат човек?
    Ти кога дари кръв за непознат човек?
    Ти кога отиде да видиш как живеят децата в домовете?
    Ти кога подаде ръка на паднал на улицата човек?
    Ти кога спаси 2 деца (тинейджъри) от побой посред бял ден на булеварда?
    Или и ти си като 99% от хората в тази държава които си мислят и молят, никога да не ги достигне злото и като видят неправда просто извъртат глава настрани и бягат?

    П.П. Нищо лично, но съм се нагледал на Българското държание и смелост за компютрите!
    Има хора които ме познават по заглавописанието ми и знаят за какво думам.
  • 6 натурален българин

    0 0 Отговор
    за кокошка няма прошка , за герб няма закони
  • 7 Gogoto

    0 0 Отговор
    И друго:
    И моята баба не е пушила цигари и пила ракия никога!
    Но ако и кажа: сега поливаш това и го гледаш ще го прави, и ако я хванат НИКОГА НЯМА ДА КАЖЕ, ЧЕ АЗ СЪМ Я НАКАРАЛ, както прави и тази баба явно!
    Но разликата е, че АЗ НЯМА ДА НАМЕСЯ БАБА МИ в такива "афери".
    Има много повече неща за които държавата трябва да се хване, но не го прави, но това е друга тема която граничи с изказването по-долу от колегата което гласи "РЕВОЛЮЦИЯ" и мерки като в Северен Китай от преди 1 десетилетие.
  • 8 кик

    0 0 Отговор
    до 5
    тази седмица дадох на възрастна жена която проси на улицата (булеварда) монети за хляб
    работих лятото като охрана в дискотека на морето(нямаше инциденти)
    дадох лятото на непознат иранец 5 лв ей така от улицата се появи и ме помоли а аз имах то4но 5 лв в портмонето си..
  • 9 нема такава държава

    0 0 Отговор
    Корумпирани съдии и подкупни ченгета, мутри, мафия и пенсии по 160 лв .............................., политици милиционери и мафиоти, а по места феодали........., че то през турското робство не е имало толкова чорбаджии и изедници!!!!!
    Жалко за женичката................. :(
    За младите само имиграция иначе роби до живот.
    Цял живот ние и децата ни ще плащаме за далаверите на мутро-комунистите, а те си живеят охолно и ни се хилят в очите нагло.
    Тоя дето ще вкара жената в затвора бял ден да не види!
  • 10 Държавата е наред, мастиите са измет

    0 0 Отговор
    По начало бабичката си е лъжкиня! Не може да си затваряме очите за това, че тя определено си сади тревичка, за да спечели от търсенето на канабис. В противен случай, всеки един циганин може да се оправдава с довода, че друг е откраднал милионите, а него, за едно убийство и дребен побой със средна телесна повреда, примерно, са го прибрали, видите ли, с какво право! Или не познаваме хората, или се доверяваме твърде много. Така лъжат, като се почне от обикновените хора и се стигне до големи нива. С който и да говоря в Булгаристан, всеки един се опитва да ми пробутва някакви краставици. Лично за мен - в затвора, пък там да научи и останалите да пушат треволяк, че да им продава, като излезе, пазар да си създаде, нали... И в тази връзка - идва ми един да търси при мен работа. И се почва:"Завършил съм това и това, висше, степен магистър, работил съм толкова и толкова време еди-къде си, такива и такива отговорности." Обаждам се да проверя несъответствията и научавам съвсем други неща - никога не е и получавал диплома за магистър по ..., наистина е работил там, но на доста по-ниска позиция - работник и, в общи линии, не става за нищо. И ако си мислите, че това се дължи на някакви външни фактори - тормоз, пречки от някого, независещи от него причини, то грешите. Попаднали сте на добре лъжещи некадърници, като тази бабичка...
  • 11 Адолф Хитлер

    0 0 Отговор
    До #10 Замислял ли си се как живеят повечето от българските старци?Пожелавам ти и на теб един ден да разчиташ на 150лв за цял месец и тогава да видим какво пак ще лаеш.Тази старица е работила цял живот на тези изедници и едва ли е заслужила такова отношение и такава пенсия.Така ,че ако има излъган и обран то това е тя.
  • 12 гост

    0 0 Отговор
    като иска да изкарва пари да плете чорапи а не да трови децата с тези л..на.утре твоето дете може да почне да пуши трева .то и без това е много модерно вече.ако вземе всеки пенсионер да гледа трева ще стане голяма нарко-война:)ами аз като не съм пенсионер какво да кажа?като и 160 лв. не взимам пенсия.ами само плащам данъци за да могат да дават пенсии на такива нагли бабички дето не мислят за бъдещето на децата ни ами мислят за своята угода.на тези дърти мърши да не им попадаш:):):)