Отидете към основна версия

6 144 105

Бащата, убил 2-годишната си дъщеря в Севлиево – психичноболен

  • севлиево-
  • убийство-
  • психичноболен

Мъжът е би освободен от клиника преди по-малко от месец

Илюстративна снимка, БГНЕС

Бащата, заклал 2-годишната си дъщеря в Севлиево, е доказано психичноболен, бил е пуснат от клиника преди по-малко от месец.

След престъплението мъжът е отведен в държавната психиатрия в града. Пред БНТ директорът на лечебното заведение обясни, че мъжът никога не е бил пациент на тази психиатрия, нито на някоя друга. Не е имал и поставена диагноза. Бил е приет еднократно – на 17 януари по сигнал на близките му. А четири дни по-късно по настояване на неговата съпруга е бил изписан.

Но директорът подчерта, че е бил приет в ступор, най-вероятно вследствие на тежка новина, свързана с родителите му.

"Не е с тежко психично заболяване, поне в началото. Един път е контактувал с нашата болница в състояние на ступор, и колегите го изписват с някаква лека диагноза. В един момент човек изпада в едно такова стресово състояние – нито говори. Възможно е да е някаква тежка депресия, защото, доколкото разбрах, първия път във връзка с някакво тежко онкологично заболяване на майка му, той разбира и изпада в това състояние, но съвсем за кратко време, за 3-4 дни излиза от това състояние, всичко е наред и колегите го изписват", обясни пред БНТ директорът на държавната психиатрия в Севлиево д-р Сюзън Садъкова.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.

Свързани новини