Отидете към основна версия

2 578 9

Внесоха обвинителен акт срещу дрогирания, прегазил жена в Самоков

  • самоков-
  • прегазена жена-
  • виктор делигълъбов

Виктор Делигълъбов ще бъде съден за умишлено причиняване на тежка телесна повреда

Снимка: БГНЕС

Внесоха обвинителния акт срещу Виктор Делигълъбов, който в средата на юни миналата година прегази и рани тежко служителка на "Синя зона" в Самоков, предаде БНТ. По време на инцидента Делигълъбов е бил дрогиран зад волана.

Делигълъбов ще бъде съден за причиняване на тежка телесна повреда, при това умишлено. Прокуратурата оправдава настояването за това, че в условията на умисъл е извършено престъплението, тъй като Делигълъбов е управлявал автомобил, който е имал камера за обратно виждане при движение на задна скорост, както и работещ парктроник. Освен това инцидентът е станал в светлата част на денонощието. Делигълъбов е можел да види, че зад колата му има жена, въпреки това е продължил да кара и е минал през нея втори път.

Всичко това, съчетано с употребата на наркотици преди да седне зад волана, стана повод прокуратурата да твърди, че престъплението, което Делигълъболов е извършил, има умисъл.

Ако бъде признат за виновен Делигълъбов може да получи от 3 до 12 години затвор. Най-вероятно прокуратурата, след като внесе обвинителния акт, ще настоява за максималното наказание.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини