Last news in Fakti

18 Май, 2021 21:29 3 141 9

Дрогираният, прегазил жена в Самоков: Съжалявам, ще си понеса последствията

  • виктор делигълъбов

Подсъдимият Виктор Делигълъбов за пръв път говори пред медиите

Дрогираният, прегазил жена в Самоков: Съжалявам, ще си понеса последствията - 1
Снимка: БГНЕС

Дрогираният шофьор, който прегази жена в Самоков преди година, поиска споразумение със съда. Страните по делото имат срок до 28 май, едва след това магистратите от Софийския окръжен съд ще се произнесат.

За пръв път говори пред медии и подсъдимият за катастрофата Виктор Делигълъбов. По думите му до момента той не е имал възможност да се извини на пострадалата.

"Съжалявам за случилото се и ще понеса последствията", каза младежът пред bTV.

През юни миналата година 24-годишният Виктор Делигълъбов блъсна с лек автомобил Недялка Джикова в центъра на Самоков. Минава през нея два пъти, след което бяга. По-късно е задържан. Установено е, че е бил под влияние на марихуана и кокаин.

Пострадалата не дойде в съда, защото се възстановява от тежките травми. "Най-малкото, че и баща му е бил с него. Не мога да си го представя, ако толкова не можеш да се справиш, ще му вземеш ключа от колата и ще го поставиш на другата седалка и няма да му даваш да кара", каза Недялка Джикова.

"Това е един незрял човек, млад ,незрял човек, неоценява според мен последиците в резултат на деянието", заяви Людмил Рангелов, адвокат на пострадалата.

Защитата на подсъдимия настоя за споразумение.

"При споразумението е въпрос на договаряне. Пак казвам това е идея, ако се осъществи, осъществи, ако ли не, ще си разпитваме свидетели и експерти. Това е губене на време за всички", каза Христо Ботев, адвокат на подсъдимия. Ботев поиска и отпадане забраната на Делигълъбов да напуска страната, както и намаляване на паричната гаранция.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 sdasw

    23 2 Отговор
    да се споразумеят за 10 годинки в затвора мисля че ще е доволен дрогито
  • 2 Някой си

    16 0 Отговор
    Помак....поне е честен!
  • 3 Стефан

    25 1 Отговор
    В белите държави властта прави споразумение с престъпника АКО НЕ МОЖЕ да докаже изцяло вината му, или ако разкрие информация за други участници, тука сега ВСИЧКО Е ЯСНО и доказано, НИКАКВО споразумение, а максимално наказание предвиденото по закона този изрод ДВА ПЪТИ е прегазил жената, ами ако беше прегазил деца, пак ли споразумение, каква е тази прокуратура дето не може да докаже вина на ОЧЕВАДНИ престъпления, ами ЗАЩО делото за убийството на Милен Цветков се нави повече от година, и там всичко е ясно, но май доят родителите на този дебил, и тази МУТРА Борисов какво ми се хвали като всеки ученик може да си набави дрога, или родната полиция ги пази.

    Коментиран от #4

  • 4 Гост

    18 0 Отговор

    До коментар #3 от "Стефан":

    Прав си, но този поне си признава вината и мъжки ще си понесе наказанието, за разлика от онова мамино синче, което уби Милен Цветков.
  • 5 дявола

    4 2 Отговор
    До живот
  • 6 Лудият гълъб

    3 1 Отговор
    Хипотетично ако някой прегази два пъти и осакати до живот юнака от снимката, но признае мъжки постъпката ще получи 3 години лишаване от свобода. От които я излежи 1 година, я не. Че то не било зле да си престъпник в България.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Тираджия

    0 0 Отговор
    Тоя адвокат Христо Ботев що не вземе да му купи и един еднопосочен билет за Мексико например! Христо язък за името, което носиш!
  • 9 Фесо Ракинов

    0 0 Отговор
    Оловото за тебе помеаар