Отидете към основна версия

16 866 115

Заловеният след преследване в Казанлък – 25-годишен криминално проявен (СНИМКИ)

  • казанлък-
  • гонка-
  • преследване

Очаква се мярката за неотклонение на Пламен Друмев да бъде удължена на 72 часа

Пламен Друмев е мъжът, който вчера сутринта беше арестуван след автомобилно преследване с полицията в Казанлък, научи "Флагман".

25-годишният задържан, който е криминално проявен, не се е подчинил на сигнал за спиране със стоп-палка. Започнала е гонка, шофирал е в насрещното, за да избяга от униформените. Наложило се е полицаите да използват стоп-патрони, за да спрат автомобила. Друмев изоставил колата и опитал да избяга пеша, но бил заловен. Малко по-късно стана ясно, че 25-годишният жител на Казанлък няма книжка, а зад волана е седнал след употреба на метамфетамин и марихуана.

Малко по-късно в социалните мрежи се появи видео, което показва как двама от полицаите удрят 25-годишния мъж. Образувано е дисциплинарно произвоство за нарушение на служебната дисциплина, служителите са отстранени от длъжност, докато тече проверката. Според началника на РУ-Казанлък Христо Петров действията на униформените са неприемливи.

Множество граждани обаче защитават полицаите както в социалните мрежи, така и пред сградата на РУ-Казанлък с настояване отстранените служители да бъдат върнати на работа.

В момента 25-годишният Друмев е в ареста, очаква се задържането му да бъде удължено на 72 часа, а след това прокуратурата да поиска от съда да остане зад решетките за постоянно.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 16 гласа.

Свързани новини