Отидете към основна версия

17 627 53

Семейство е намерено мъртво, разстреляни са /Обновена към 17,24 ч./

  • семейство-
  • мъртво-
  • пловдив
Снимка: Факти.бг

Днес в 11.25 часа в дежурната на ОДМВР-Пловдив е било получено съобщение, че в апартамент в жилищен блок в кв.”Кючук Париж” в Пловдив са намерени три трупа, съобщиха от МВР.

Незабавно на място са изпратени екипи на полицията. Влизайки в жилището криминалистите са намерили още един труп. По първоначални данни четирите трупа са на цяло семейство – мъж на 32 г., жена на 28 г. и две момченца – на 8 г. и 3 г.. По-късно стана ясно, че това е семейство Тепавичарови.

Разследващите полицаи са намерили до трупа на мъжа законно притежаван от него пистолет. В момента районът е отцепен от полицията и се извършва оглед към 12,30 часа.

По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на Окръжна прокуратура-Пловдив. Сигналът за случилото се е бил подаден от брата на 32-годишния мъж, който отключил вратата на апартамента, тъй като от няколко дни не можел да се свърже със семейството на брат си.

Към 14,00 часа стана ясно, че това е семейството на старшина от летище Граф Игнатиево.

По данни от първоначалния оглед се касае за тройно убийство, последвано от самоубийство. Убийството е извършено от военнослужещия Георги, който е застрелял младата си съпруга и двете им деца.  Пак по-късно стана ясно, че вероятно това е станало докато са спали и възможно е да се е случило в петък срещу събота. Тялото на жената е открито в спалнята, а мъжът и двете деца са били в детската стая. Очакват се серия експертизи.

По първоначални данни, според прокуратурата, в дома на семейството никой не е прониквал.

Според съседите семейството било много добро. Никога не са се карали и не са създавали проблеми. Съпругата работела в мебелен магазин.

В момента служители на Криминална полиция и Първо РПУ извършват оглед на местопроизшествието

Пред блока има и военна полиция.
 

Първоначални подробности по случая бяха съобщени на пресконференция в 16,00 часа  с участието на зам.-директора на ОДМВР комисар Костадин Баков и комисар Николай Кирков – началник на отдел „Криминална полиция”.

Разследващите полицаи намерили до тялото на мъжа законно притежаван от него пистолет. Според първоначалния оглед вероятно става дума за тройно убийство с последвало самоубийство, уточни комисар Николай Кирков.

На този етап на разследването няма данни за съпричастност към случилото се на друг човек, няма и следи от взлом. Вече са назначени  множество  експертизи –  биологични, балистични и дактилоскопични, взети са и натривки - каза комисар Костадин Баков и допълни, че още е рано да се посочи евентуален мотив за разигралата се трагедия.

Вероятно Георги първо е убил съпругата си, а след това и двете си деца, за които съседите казват, че били "ангелчета". Всички са с по един куршум в главата.

Няма и данни бащата да е имал психически отклонения. Той бил от Нареченски бани, а майката от Чепеларе. В Пловдив заживяли преди две години.

Факти.бг припомня, че наскоро подобна трагедия се разигра в столицата. Бивш военен застреля съпругата си, двамата си сина и тъща си.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини