Отидете към основна версия

1 979 4

Трима маскирани обраха банка в Бургас

  • маскирани-
  • обраха-
  • банка-
  • бургас

Около 19.30 ч. снощи е получено съобщение за проникване в клон на „Общинска банка”, разположен на бургаската улица „Славянска” № 67, съобщиха от Областна дирекция на МВР в черноморския град.

Установено е, че в банката се намирал неутрализан служител от частната охранителна фирма, който заел поста ”жива охрана” във вечерните часове след приключване на работния ден. Мъжът бил завързан за стол, но не е получил сериозни наранявания. От нападението не са пострадали и други лица.

Констатирано е, че в банката е проникнато, чрез отключване на врата в сервизно помещение, като по първоначални данни в сградата са влезли трима маскирани извършители. Нападението е осъществено непосредствено след отчитане на инкасото – сума в размер на 30 000 – 40 000 лв. дневен оборот на общинската фирма превозвач „Бургасбус”. Част от сумата е отнета от извършителите, като впоследствие бе уточнен точният й размер 33 559 лева.

Незабавно към мястото на инцидента се отправили полицейски екипи, както и ръководството на банката и отговорник „Операции” (главният счетоводител). Установено е, че няма нарушения в целостта на банковия и гражданския трезор, като всички съхранявани в сейфовете суми и ценности са налични.

Към момента се извършват процесуално-следствени действия - огледи, разпити на очевидци, назначаване на експертизи, установяване и преглед на записи от охранителни камери около банката и района на местопроизшествието.

От първоначалния анализ на данните по случая се налага изводът, че извършителите са разполагали с точна информация за организацията на работа в банката. Служители на сектор „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас, и Първо Районно управление „Полиция” – Бургас, продължават с разследването на случая.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини