Отидете към основна версия

7 358 12

Постоянен арест за собственика на фирма за бързи кредити, разстрелял свой служител

  • стамбето-
  • стара загора-
  • убийство-
  • бързи кредити

От 15 до 20 години затвор грозят обвиняемия В. В.

Снимка: БГНЕС

Пловдивският апелативен съд потвърди мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвинения в убийство В.В. и отхвърли жалбата му за промяната ѝ в "домашен арест" като неоснователна, съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата в града

Срещу В.В. е повдигнато обвинение за това, че на 24 март в Стара Загора, в офис на собствената си фирма за бързи кредити, е убил с пистолет С.И. Пострадалият работил от няколко години за собственика на фирмата. Убийството е извършено със законно притежаван пистолет.

Апелативният съд прецени, че от събраните по делото доказателства е налице обосновано предположение, че В.В. е съпричастен към престъплението, в което е обвинен и то по по-тежкия член от Наказателния кодекс за предумишлено убийство, което се наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Магистратите смятат, че убийството не е извършено под въздействието на физиологичен афект, а обвиняемият се е подготвил предварително за него. Отпратил служителката си и останал сам с пострадалия и брат си, като преди това изключил охранителните камери в помещението. Твърдението, че е стрелял при самозащита, защото пострадалият извадил нож, се опровергават от доказателствата по делото. Действително е намерен сгъваем нож, но той е бил в дрехите на пострадалия.

Апелативните магистрати приемат, че има опасност при по-лека мярка за неотклонение В.В. да се укрие или да извърши престъпление.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 16 гласа.

Свързани новини