Отидете към основна версия

5 624 20

25-годишен изверг убил 10-годишното момиченце

  • ловеч-
  • убийство-
  • 10-годишно

25-годишен рецидивист е убил 10-годишната Радка от Брестница. Това съобщи за Факти.бг говорителят на прокуратурата в Ловеч Валентин Вълков.

Мъжът е от същото село, от ромски произход и е излязъл от затвора миналата година. „Зад гърба” си има предимно присъди за кражби. Детето го е познавало и това му е дало възможност да го примами.

След като Радка вчера се прибрала от училище, излязла да играе на поляната пред тях. Тогава рецидивистът я примамил с думите, че знае къде могат да наберат хубави гъби и двамата се отправили към гората. Там той се опитал да изнасили детето,  но не стигнал докрай, показва първоначалният оглед на трупа. Радка е била душена, главата и е била размазана с камък. Огледът показва, че е със счупен череп.

Извергът е направил опит да прикрие деянието си, като е заявил на родителите му, че детето е било прегазено от камион, който го изхвърлил в дерето. Една негова реплика, че момичето е било голо, го издала. Майката на Радка се усъмнила след като убиецът сам й споделил версията си и алармирала полицията.

Днес прокуратурата ще иска 72-часово задържане под стража на 25-годишният рецидивист, като обвинението ще бъде по член 116  от Наказателния кодекс за убийство при опасен рецидив. 

По-рано днес майката и бащата на 10-годишната Радка поискаха смърт за убиеца в разговор пред TV 7. "Искам смърт за убиеца. Ако го пуснат, ще пребие и други деца", не преставаше да проклина убиеца почернената майка.

Тя разказа също, че преди време бившият затворник изнасилил и баба от селището.
Детето бе намерено вчера около 17,45 часа, когато е бил подаден сигнала за смъртта му на телефон 112.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини