Отидете към основна версия

3 808 60

6-годишното дете от зверския побой с тръба в Монтана е на крачка от смъртта

  • побой-
  • дядо-
  • метална тръба-
  • монтана

Детето е в критично състояние, бъбречната функция е силно влошена. Терминално е състоянието на детето, почти няма какво да се направи за него, коментира д-р Александър Иванов

Илюстративна снимка, Shutterstock

66-годишен мъж от Монтана преби брутално с метална тръба съпругата си и тяхното 6-годишно внуче. След което избяга и опита да се самозапали. Жената и детето са настанени в болница със сериозни травми и опасност за живота.

Инцидентът станал в жилищен блок, където живеело семейството, а внучето им било на гости за празниците. Щом чули силните крясъци, съседите подали сигнал на 112, предава Нова ТВ.

На място пристигат линейка и пожарна. Мъжът избягал през прозореца. Пожарникарите разбили вратата и намерили жената да лежи в локва кръв в спалнята и в безсъзнание. Детето стояло в креватчето.

Те са много кротко семейство, не знам какво е станало, разказва съседка.

След като избягал от дома си, мъжът се качил на колата си, отишъл на околовръстния път на града и опитал да се самозапали. Човекът е спасен, а автомобилът е изгорял до основи.

Все още се изясняват причините за жестокостта.

Мъжът е задържан за 24 часа в болницата, а по случая е образувано досъдебно производство.

Жената и внучето са настанени в реанимацията на монтанската болница.

Детето е в критично състояние, бъбречната функция е силно влошена. Терминално е състоянието на детето, почти няма какво да се направи за него, коментира д-р Александър Иванов.

Баба му е е стабилна, контактна, но все още с опасност за живота, допълни той.

Когато ги докараха при нас, детето беше в крайно тежко състояние, в кома, с много тежка фрактура, с тежък мозъчен кръвоизлив, размачкана мозъчна тъкан.

Бабата също беше с фрактура на черепа, с около двайсетина разкъсно-контузни рани по главата, коментира д-р Красимир Каменов.

Дядото има изгаряния около 35-40%. Той е обработен и приведен в клиниката по изгаряния в Пирогов. Детето беше оперирано, бабата също, посочи той.

Лекарите работиха в екип, бързо, всичко беше направено своевременно, но за съжаление травмите при детето на практика са несъвместими с живота, допълни той.

Според мен при дядото е настъпил психически момент някакъв, който не е лекуван или не е знаел, че има проблем. Такава крайна жестокост спрямо дете.... то е на 6 години, то е едно красиво и добре гледано дете. Нямам отговор, посочи лекарят.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.

Свързани новини