Отидете към основна версия

1 908 9

300 000 лева са задигнати при обира на инкасото във Враца ВИДЕО

  • инкасо-
  • обир-
  • враца-
  • автомобил

Разследващите работят по различни версии за инцидента

Снимка: БГНЕС

Във връзка с обира на инкасо автомобил във Враца от полицията и прокуратурата дадоха брифинг по случая. Според наши източници откраднатата сума е 300 000 лева.

Директорът на полицията старши комисар Цветко Нинов съобщи пред БНТ, че е извършена кражба чрез преодоляване на преграда. Около 11.30 часа в оперативната дежурна част в РУ-Враца е получен сигнал за извършена кражба от инкасо автомобил, паркиран на паркинга пред голям хипермаркет.

"Автомобилът е бил паркиран около 10.45 часа на паркинга. Служителите са влезли в магазина за извършване на инкасова дейност и при излизането им е направило впечатление, че ключалката на страничната врата е била взломена или отключена. Виждат, че парите в автомобила ги няма", заяви старши комисар Цветко Нинов - директор на ОД на МВР-Враца.

Извършват се проверки на автомобилите входно-изходните артерии на града, както и в района на самото произшествие. Работи се по различни версии за инцидента. Конкретен заподозрян няма. Извършителите се издирват. Става въпрос за кражба, а не за грабеж. Няма насилие върху служителите и всичко е станало доста потайно, обясни още комисар Нинов.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини