Отидете към основна версия

25 477 11

Враца се сбогува с убития пред дискотеката Николай

  • николай димитров-
  • враца-
  • почина-
  • побой

Очаква се на 17 октомври съдът да повдигне обвинение на биячите

Снимка: Konkurent.bg

Облечени в черно, днес учениците от Х „Б” клас на СОУ „Христо Ботев” във Враца се прощават с 16-годишния Николай Димитров, съобщи бТВ в свой репортаж. Момчето почина преди дни след побой пред дискотека в града на 30 август.

Трима младежи, познати като местни биячи, са обвинени в убийство по хулигански подбуди. Това са Ивайло Иванов-Акулата, Калин Димитров-Скинара и Иван Каменов-Цофъра.

Класната ръководителка на Николай Димитров заяви пред екрана, че убитото момче никога не е проявявало агресия. Обяснява си действията на нападателите му със съществуващото у тях чувство на безнаказаност. „За мен това е зверство, жестокост и трябва да получи своето наказание”, каза още тя.

Директорът на училището Виктор Кръстев отправи призив институциите и обществото да си подадат ръка срещу нарастващата агресия. Според него законодателството трябва да бъде променено в посока причинителите на детска смърт да се наказват по най-суровия начин. Приоритет трябва да са животът и здравето на децата, смята още той.

Стотици приятели и близки се стичат към дома на 16-годишния Николай Димитров, за да си вземат последно сбогом с него, добавя регионалният сайт Tribali.info. Съучениците на Ники заедно с директора Виктор Кръстев бяха сред първите, които поднесоха венци и цветя на опечалените родители и близки.

В момента пред дома на Ники цветя и съболезнования поднасят колеги, приятели и близки на родителите.

От училището са организирали автобуси и коли за учениците, за да присъстват на погребението в Берковица. От вчера приятели на Ники са направили страница във Фейсбук, в която призовават врачани да се съберат на протест пред съда на 17 октомври от 14 часа. Тогава ще се гледа делото на Цофъра, Акулата и Скинаря, на които се очаква да бъде повдигнато обвинение за убийство.

Директорът на учебното заведение Виктор Кръстев обяви ден на траур в гимназията, съобщава регионалният сайт konkurent.bg.  Знамената на училището ще бъдат свалени на половина. Още рано сутринта на чина на Ники беше поставен букет от червени карамфили. Чинът му остава празен.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини