Last news in Fakti

4 Юни, 2015 13:56 1 557 2

Прокуратурата поиска доживотен затвор за смъртта на Ники

  • николай димитров-
  • поиска-
  • прокуратурата-
  • доживотен-
  • затвор-
  • смъртта-
  • ники

Според държавното обвинение, престъплението е извършено по особено жесток и мъчителен за жертвата начин

Прокуратурата поиска доживотен затвор за тримата подсъдими за убийството на 16-годишния Николай Димитров от Враца, съобщи „Конкурент“.

Според държавното обвинение, престъплението е извършено по особено жесток и мъчителен за жертвата начин.

Ивайло Миланов, Иван Каменов и Калин Димитров са участвали в побоя. Това каза в пренията си прокурор Асен Пашански. В съдебна зала бе потвърдено, че конфликтът е възникнал заради това, че приятелят на Ники, който бил с него в заведението, казал „този цайсмен много вика“, визирайки Ивайло Миланов, който в същия момент разговарял на висок тон със свой познат пред заведението.

Тогава Миланов се приближил към двете момчета и без да е сигурен кой е казал това по него адрес, влязъл в словесен спор с 16-годишния Николай.

„Аз ли съм цайсмен“ – казал Ивайло на Николай. Той пък от своя страна му отвърнал с репликата „Много си отворен“, при което последвал удар от страна на Ивайло Миланов към Ники. 16-годишното момче отвърнало също и настанало меле.

Тогава се появил Ивайло Каменов, който хванал Николай, а свидетелят Александър Йолашки задържал Ивайло. Целта им била да ги спрат побоя, но действията се развили по съвсем друг начин.

Ники замахнал с ръка, за да го пусне Каменов, но и той започнал да му нанася удари. Всичко се разиграло пред входа на заведението. В мелето Иван Каменов бута момчето по стълбите и той пада. Побоят над него продължил. Ивайло и Иван нанасяли удари по главата и тялото на момчето. В това време се появил и Калин Димитров.
Според прокуратурата, по категоричен начин е установено, че той е пристискал с крак главата на момчето, а след това му е нанасял и удари.

В пренията си прокурор Асен Пашански бе категоричен, че Николай е бил в безпомощно състояние. Според държавното обвинение, въпреки, че не са планирали да убиват момчето, тримата подсъдими са били наясно с факта, че ударите и ритниците в главата на 16-годишния Ники, биха могли да приключат с фатален край.

Прокурорът отбеляза и факта, че след като приключил побоя, Николай се качил отново по стълбите пред заведението, а Иван Каменов започнал да му удря шамари и да го плюва в лицето. През това време момчето се молело на Каменов да спре.

Страните приеха, че делото е изяснено откъм фактическа обстановка. В съдебна зала днес ще бъдат изслушани и пренията на адвокатите на посдъимите, както и на защитата на почерненото семейство.

Утре се очаква петчленният наказателен състав, председателстван от съдия Петя Вълчева да постанови присъда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    0 0 Отговор
    Това не са хора ,това са изверги ,да убият момчето с ритници...!?Библейският Соломон би отсъдил същото наказание за тези трима биячи.Между другото веднъж някой си поправял покрива и паднал от него върху случайно преминаващ пешеходец и той умрял.В съда роднините на пешеходеца искали смъртно наказание за човека който паднал върху пешеходеца,и тогава съдията предложил на роднините на убития следното: един от роднините да се покачи на покрива,и когато падналия премине по тротоара ,той да скочи върху него...,но никой не се решил да скочи!?, и тогава той оправдал човека който паднал от покрива.
  • 2 Иван

    0 0 Отговор
    Нещо не ми стана ясно: Николай хем бил убит, хем после се качил по стълбите пред заведението.