Last news in Fakti

14 Октомври, 2013 11:26 25 423 11

Враца се сбогува с убития пред дискотеката Николай

  • николай димитров-
  • враца-
  • почина-
  • побой

Очаква се на 17 октомври съдът да повдигне обвинение на биячите

Враца се сбогува с убития пред дискотеката Николай - 1
Снимка: Konkurent.bg

Облечени в черно, днес учениците от Х „Б” клас на СОУ „Христо Ботев” във Враца се прощават с 16-годишния Николай Димитров, съобщи бТВ в свой репортаж. Момчето почина преди дни след побой пред дискотека в града на 30 август.

Трима младежи, познати като местни биячи, са обвинени в убийство по хулигански подбуди. Това са Ивайло Иванов-Акулата, Калин Димитров-Скинара и Иван Каменов-Цофъра.

Класната ръководителка на Николай Димитров заяви пред екрана, че убитото момче никога не е проявявало агресия. Обяснява си действията на нападателите му със съществуващото у тях чувство на безнаказаност. „За мен това е зверство, жестокост и трябва да получи своето наказание”, каза още тя.

Директорът на училището Виктор Кръстев отправи призив институциите и обществото да си подадат ръка срещу нарастващата агресия. Според него законодателството трябва да бъде променено в посока причинителите на детска смърт да се наказват по най-суровия начин. Приоритет трябва да са животът и здравето на децата, смята още той.

Стотици приятели и близки се стичат към дома на 16-годишния Николай Димитров, за да си вземат последно сбогом с него, добавя регионалният сайт Tribali.info. Съучениците на Ники заедно с директора Виктор Кръстев бяха сред първите, които поднесоха венци и цветя на опечалените родители и близки.

В момента пред дома на Ники цветя и съболезнования поднасят колеги, приятели и близки на родителите.

От училището са организирали автобуси и коли за учениците, за да присъстват на погребението в Берковица. От вчера приятели на Ники са направили страница във Фейсбук, в която призовават врачани да се съберат на протест пред съда на 17 октомври от 14 часа. Тогава ще се гледа делото на Цофъра, Акулата и Скинаря, на които се очаква да бъде повдигнато обвинение за убийство.

Директорът на учебното заведение Виктор Кръстев обяви ден на траур в гимназията, съобщава регионалният сайт konkurent.bg.  Знамената на училището ще бъдат свалени на половина. Още рано сутринта на чина на Ники беше поставен букет от червени карамфили. Чинът му остава празен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    4 3 Отговор
    ами след като има текива малолетни хулигани и правителството и органите нищо не прават
  • 2 Бай Иван

    7 1 Отговор
    Много се извинявам ,но тези тези не са хулигани а хладнокръвни УБИЙЦИ.

    Коментиран от #3

  • 3 Антон Дачев

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Иван":

    Няма за какво да се извиняваш, то си е така...
  • 4 Кара Комбайна

    1 1 Отговор
    za takiva mi6ki do jivot ! zab za zab !
  • 5 Martin Dinkov

    4 1 Отговор
    Симеончо, написа поредната си безсмислица.
    За кой ли път показваш колко сиво вещество имаш :)
    Кажи колко пари искаш, за да се откажеш от писането и да не се мъчиш повече ?

    Коментиран от #8

  • 6 Marin Marinov

    3 1 Отговор
    Тези тримата "биячи" явно са мноооого големи биячи след като са налетели на 16 годишно момче.За това се иска много смелост.Как искам на мен да ми налетят такива биячи да да им върже много добре.Тия са за затвора доживот.Там бой и е..не ще има всеки ден.Много ги обичат там тези биячи.Секса за тях ще стане ежедневие:))) За затвора или смърт за тия боклуци.
  • 7 PROFESIONALISTA

    1 1 Отговор
    За съжаление почвата у нас не е някаква друга, а точно подходяща за зараждането и разцвета точно на такива, като тези тримата хулигани. Жалко за невинното дете, с каквото и да ги накажат- нещата няма да се променят. Прокуратурата в най-добрия случай подрязва клоните, а корените си остават... Сега ако тези тримата ги осъдят условно, или дори с ефективни кратки присъди- тогава обществото ще е недоволно, няма да има респект и назидание ... Ако пък ги пратят за дълго в затвора, там те ще се превърнат в още по-върли злодеи, ще ги измъкне някой вицепрезидент за да изпълняват мръсни поръчки, и така и пак нищо няма да се промени. Ей това е нашата мизерна умряла държава.
  • 8 Отрепка и половина

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Martin Dinkov":

    хахахахахах ДОБРЕ КАЗАНО хахааххахаах
  • 9 Кристиян Марков

    0 1 Отговор
    Мир над праха му!
  • 10 танита

    0 1 Отговор
    Тези убийци не са хулигани,
    а са убийци
    доживотен затвор за тях без право на обжалване
    но те ще избягат като братя галеви и тези дето убиха балтов
    да има правосъдие
    да да да
  • 11 Данаил Лазаров

    0 1 Отговор
    Дано тези "хора" бъдат осъдени на най тежкото наказание предвидено в наказателния кодекс на Република България! Чрез техните действия те са причинили смъртта на човек! Това е ужасно нещо!