Отидете към основна версия

2 943 20

Журналист: Убитият нотариус е бил посредник между хората с много власт и тези с много пари

  • мартин божанов-
  • нотариус-
  • убийство

Явно не се е страхувал за живота си, тъй като е ходел без охрана

Илюстративна снимка, БГНЕС

Мартин Божанов-Нотариуса е бил нещо като посредник между хората с много власт и тези с много пари. Лица като него имат връзки навсякъде и имат толкова много информация, че в един момент може да се окажат излишни. Неговата личност е подобна на тази на Петьо Еврото – бившият следовател, замесен в няколко истории за влияние върху съдебната система. Той изчезна преди месеци, въпреки че срещу него започнаха разследвания. Мартин Божанов също е разследван, но няма обвинения. Това каза журналистът от "24 часа" Кирил Борисов пред "Нова нюз".

Той посочи, че в службите има много информация за Нотариуса. Журналистът обясни, че съпругата му е била служител в ГДБОП, съдружникът му е бивш съдия, партньорът му е бивш служител на ГДБОП и ДАНС и живеел с жена, която е съдия и бивш прокурор. Борисов посочи още, че Божанов е разкрит от Антикорупционния фонд, който е неправителствена организация.

"Явно не се е страхувал за живота си, тъй като е ходел без охрана", каза още журналистът.

Той обясни, че делото "Крашевски" е много старо и засяга бившия нотариус Слави Крашевски. Стига до ВКС и изведнъж изчева. Водило се е разследване за кражбата на документите и обвинен е бил Мартин Божанов. Не е ясно обаче какво се е случило с делото по-нататък.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 10 гласа.

Свързани новини