Отидете към основна версия

719 12

Болест отложи делото за убийството на Евгения Чорбанова

  • дело-
  • убийство-
  • евгения чорбанова-
  • болест-
  • крими

Желанието на защитата на убийците е да представи случая като нелеп битов инцидент

Снимка: БГНЕС

Делото за убийството на Евгения Чорбанова, по което са подсъдими съпругът ѝ Орлин Владимиров и неговия баща Пламен, бе отложено за 22 октомври, поради разболял се член на съдебния състав.

Орлин и Пламен Владимирови бяха осъдени на първа инстанция на доживотен затвор, но присъдата бе обжалвана и сега делото се разглежда от Апелативен съд – София.

Днес по делото трябваше да бъде разгледана назначена експертиза, която има за цел да установи механизма на убийството и причините за смъртта на жената. Експертизата бе поискана от защитата на двамата подсъдими. Очаква се след експертизата страните да преминат към своите пледоарии и съдът да се произнесе с решение.

Желанието на защитата на убийците е да представи случая като нелеп битов инцидент, каза пред медиите Андрей Чорбанов, баща на Евгения. Тя въобще няма следи от удар отзад на шията, тя е душена и натъпкана в куфар, посочи майката Капка Чорбанова.

По думите ѝ Пламен Владимиров е на свобода срещу 5000 лв. гаранция, въпреки че е с доживотна присъда, защото бил болен. Според родителите справедливата присъда би била доживотен затвор без право на замяна.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.

Свързани новини