Отидете към основна версия

1 298 13

Скандал в Буковлък. Полицията предотврати масов бой пред секция

  • масов бой-
  • буковлък

Според местната власт, чиито представители зорко следят в коридора как върви вотът, става дума за разправия, която не е свързана с изборите, а е стара разпра между две местни фамилии

Скандал между избиратели в една от секциите в плевенското село Буковлък завърши с намеса на полицията и предотвратяване на масов бой.

Единствено бързата реакция, които се грижат за реда в трите секции, предотврати масовия бой, който щеше да възникне след скандал между избирател и един от кандидатите за депутат, съобщава БНТ.

Според местната власт, чиито представители зорко следят в коридора как върви вотът, става дума за разправия, която не е свързана с изборите, а е стара разпра между две местни фамилии.

14 души са арестувани до момента за изборни нарушения, образувани са 7 досъдебни производства.

Преди това пък имаше сигнали за агитация в една от изборните секции в Буковлък. Кандидат на една от политическите партии, заедно със свои съмишленици носи шапка на партията, от която е издигнат.

От сутринта няколко души обикалят и твърдят, че са на място, за да следят дали ще има нарушения в изборния ден, носейки шапки с лого на политически партии.

Панаир по време на избори - такава е ситуацията в село Буковлък, където втори ден жителите посрещат празника на селото. И дори снощи е имало гърмене на пиратки.

3000 са имащите право на вот, но изборният ден върви вяло. Очакванията са избирателната активност да се повиши в края на деня. Прави впечатление, че днес в селото няма засилено полицейско присъствие. Навсякъде в селото са разлепени плакатите на една единствена политическа партия.

Селото стана известно с това, че на предишните избори хора показваха на гласоподавателите какво и къде трябва да натиснат върху машината за гласуване.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.

Свързани новини