27 Октомври, 2024 15:10 1 080 12

Скандал в Буковлък. Полицията предотврати масов бой пред секция

  • масов бой-
  • буковлък

Според местната власт, чиито представители зорко следят в коридора как върви вотът, става дума за разправия, която не е свързана с изборите, а е стара разпра между две местни фамилии

Скандал в Буковлък. Полицията предотврати масов бой пред секция - 1

Скандал между избиратели в една от секциите в плевенското село Буковлък завърши с намеса на полицията и предотвратяване на масов бой.

Единствено бързата реакция, които се грижат за реда в трите секции, предотврати масовия бой, който щеше да възникне след скандал между избирател и един от кандидатите за депутат, съобщава БНТ.

Според местната власт, чиито представители зорко следят в коридора как върви вотът, става дума за разправия, която не е свързана с изборите, а е стара разпра между две местни фамилии.

14 души са арестувани до момента за изборни нарушения, образувани са 7 досъдебни производства.

Преди това пък имаше сигнали за агитация в една от изборните секции в Буковлък. Кандидат на една от политическите партии, заедно със свои съмишленици носи шапка на партията, от която е издигнат.

От сутринта няколко души обикалят и твърдят, че са на място, за да следят дали ще има нарушения в изборния ден, носейки шапки с лого на политически партии.

Панаир по време на избори - такава е ситуацията в село Буковлък, където втори ден жителите посрещат празника на селото. И дори снощи е имало гърмене на пиратки.

3000 са имащите право на вот, но изборният ден върви вяло. Очакванията са избирателната активност да се повиши в края на деня. Прави впечатление, че днес в селото няма засилено полицейско присъствие. Навсякъде в селото са разлепени плакатите на една единствена политическа партия.

Селото стана известно с това, че на предишните избори хора показваха на гласоподавателите какво и къде трябва да натиснат върху машината за гласуване.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    21 3 Отговор
    циганите се имат за недосегаеми
  • 2 Град Козлодуй

    15 4 Отговор
    такива не могат се интегрират в обществото НИСШЕ
  • 3 Бендида

    20 3 Отговор
    Би било полезно за социолозите, сега тези влъци, дали гласуват за ,,Новото начало" или за,, Старият край ". :)
  • 4 Българка

    15 7 Отговор
    "3000 са имащите право на вот, но изборният ден върви вяло. Очакванията са избирателната активност да се повиши в края на деня. Прави впечатление, че днес в селото няма засилено полицейско присъствие. Навсякъде в селото са разлепени плакатите на една единствена политическа партия."
    И питам министъра на МВР така ли се охранява честността на изборите и то на място, известно с изборни нарушения и престъпления.?........
  • 5 Град Козлодуй

    13 3 Отговор
    срам ПОЗОР КЪДЕ Е държавата
  • 6 Тома

    12 2 Отговор
    Че там нали само един българин живее на когото му викат бай Иван циганина
  • 7 Анонимен

    8 1 Отговор
    Да се знае къде живеят,органите на реда стриктно да наказват виновниците.Да се ползват електрически стоп палки.Тогава ще разберат от къде изгрява слънцето.

    Коментиран от #12

  • 8 Не се пречкайте

    5 1 Отговор
    на индианците.

    Коментиран от #9

  • 9 Град Козлодуй

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "Не се пречкайте":

    цигани Индианци няма циганите произлизат от Индия Моля
  • 10 две местни фамилии.

    2 0 Отговор
    Имай впрдеит ц!г@ни
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Гумен Крадев

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Анонимен":

    Не електрически стоп палки - трябва да сядат на електрически стол ! Тока е от мен !