Отидете към основна версия

3 969 6

Откраднаха 70 картини на стойност 600 000 евро от галерия в Мадрид

  • галерия-
  • мадрид-
  • "пуерта де алкала"-
  • откраднаха-
  • полицията-
  • черния пазар

Снимки на похитените произведения ще бъдат качени в сайта на галерията, за да се предотврати продажбата им на черно

Полицията в Мадрид търси близо 70 картини на стойност около € 600 000, откраднати от трима мъже от художествена галерия в центъра на испанската столица малко преди изгрев слънце. Смята се, че крадците са прекарали между два и три часа в изнасянето на картините от галерия „Пуерта де Алкала”, като са ги подпирали на близките дървета, преди да ги натоварят в микробус, съобщи АртПрайс. Полицията твърди, че крадците са проникнали, като са пробили дупка в стената на съседен бар, който е бил затворен от близо година.

"След като е била направена дупката, един от извършителите е влязъл в галерията, за да деактивира алармата и отвори вратите. След това те са били в състояние да вземат всичко, което поискат, без никакви проблеми", споделят от галерията. В момента собствениците все още изясняват кои точно са откраднатите картини, както и тяхната стойност. Техните опасения са свързани и с това, че крадците ще се опитат да продадат откраднатите картини на аукциони, представяйки ги за легитимни.

Още по-фрапиращото е, че служител на охраната от отсрещен строеж е видял крадците да носят картините през нощта, след което ги е попитал къде отиват, но те му отвърнали, че приготвят платната, за да бъдат изложени на друго място. Според собственика на галерията, откраднатите картини включват произведения на някои от най-известните съвременни испански художници, които са били и най-добрите произведения в галерията.

От галерията съобщиха, че ще публикуват снимки на откраднатите картини на своя уебсайт, за да предотвратят продажбата им на черния пазар.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини