Last news in Fakti

19 Декември, 2014 19:55 3 970 6

Откраднаха 70 картини на стойност 600 000 евро от галерия в Мадрид

  • галерия-
  • мадрид-
  • "пуерта де алкала"-
  • откраднаха-
  • полицията-
  • черния пазар

Снимки на похитените произведения ще бъдат качени в сайта на галерията, за да се предотврати продажбата им на черно

Полицията в Мадрид търси близо 70 картини на стойност около € 600 000, откраднати от трима мъже от художествена галерия в центъра на испанската столица малко преди изгрев слънце. Смята се, че крадците са прекарали между два и три часа в изнасянето на картините от галерия „Пуерта де Алкала”, като са ги подпирали на близките дървета, преди да ги натоварят в микробус, съобщи АртПрайс. Полицията твърди, че крадците са проникнали, като са пробили дупка в стената на съседен бар, който е бил затворен от близо година.

"След като е била направена дупката, един от извършителите е влязъл в галерията, за да деактивира алармата и отвори вратите. След това те са били в състояние да вземат всичко, което поискат, без никакви проблеми", споделят от галерията. В момента собствениците все още изясняват кои точно са откраднатите картини, както и тяхната стойност. Техните опасения са свързани и с това, че крадците ще се опитат да продадат откраднатите картини на аукциони, представяйки ги за легитимни.

Още по-фрапиращото е, че служител на охраната от отсрещен строеж е видял крадците да носят картините през нощта, след което ги е попитал къде отиват, но те му отвърнали, че приготвят платната, за да бъдат изложени на друго място. Според собственика на галерията, откраднатите картини включват произведения на някои от най-известните съвременни испански художници, които са били и най-добрите произведения в галерията.

От галерията съобщиха, че ще публикуват снимки на откраднатите картини на своя уебсайт, за да предотвратят продажбата им на черния пазар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 танашиба танахака

    0 0 Отговор
    като им качат снимки само ще вдигнат цените на картините,пък крадците ако са тарикати могат много повече да изкарат от картините
  • 2 Кунчо

    0 0 Отговор
    .аси и галерията!
  • 3 Браточката

    0 0 Отговор
    .аси и служителя на охраната
  • 4 stefan

    0 0 Отговор
    taq galeria ima zastrahovka i kartinite mogat da sa stoinostni, no nikoi nqma da gi kupi na vednuj... zatova te sa izgotvili plan koito da izglejda naistina krajba, taka predumishleno sa naeli kradci da svurshat rabotata, po tozi nachin hem pari ot zastrahovkata, hem shte im ostanat kartinite na dr mqsto
  • 5 Владислав Димитров

    0 0 Отговор
    Е, качили ги на сайта... тогава ще висят в мазето на някой зомбиран колекционер .
  • 6 Кобрата

    0 0 Отговор
    Че като качат снимки в сайта та какво? Те онези, който са откраднали картините си знаят работата, веднага ще ги изнесат от страната и ще им вземат много повече пари в чужбина.