Тайванско кулинарно международно изложение ще отвори врати в Световния търговски център в столицата Тайпе на 17 юли тази година. Според Тайванската асоциация на посетителите се очаква събитието да привлече над 80 000 посетители и да генерира печалба на стойност 3 200 000 щатски долара.
Темата на изложението е изисканата тайванска храна, като всичко ще бъде изложено в общо 620 сергии и 16 павилиона. Ще бъде представен широк спектър от подправки, прибори и ястия, като събитието има за цел да представи хранителните традиции на нацията.
Председателят на Тайванската асоциация на посетителите Джанис Лай заяви, че с подкрепата на централната и местната власт тазгодишното събитие може ще бъде „най-голямото експо в кулинарната област”. „Няма никакво съмнение, че нашата кухня заслужава да стъпи на световната сцена, тъй като тя умело вплита в себе си китайските, японските и западните влияния”.
Изложението ще представи и редица местни деликатеси, сред които са омлет със стриди, торта със свинска кръв, перлен млечен чай, сладолед, попарен с чай, пържено свинско с ориз и други. По думи на организаторите по време на събитието ще се проведе и кулинарен конкурс за млади таланти. Журито ще бъде оглавено и от обявения за най-иновативен готвач в Азия Андре Чанг.