Отидете към основна версия

1 919 0

Арт инсталация провокира Троян

  • алос-
  • троян-
  • арт инсталация

По време на традиционния Български фестивал на сливата ученици правят атрактивен проект

Снимки: АЛОС

С мащабна арт инсталация ще се сдобие Троян по време на традиционния Български фестивал на сливата. На 18, 19 и 20 септември образователната платформа за съвременно изкуство „Паралелни стъпки, паралелни пространства“ ще обедини артистичните ученици от Национална гимназия за приложни изкуства „Проф. Венко Колев“ в атрактивен проект, който ще промени облика на моста в централната част на града.

Концепцията на работата е свързана с художествена промяна на градската среда, която цели да провокира жителите и гостите на града към мислене, различно от ежедневното. Обектите със зоо елементи ще отпращат шеговити послания към присъстващите.    

Платформата цели да подпомогне художественото образование в България чрез неформални образователни практики извън учебната програма. Националната гимназия за приложни изкуства „Проф. Венко Колев“ и Национална гимназия за приложни изкуства „Тревненска школа“ ще имат възможност също така да представят своя художествен потенциал с изложбен щанд в дните на фестивала.

Образователната платформа за съвременно изкуство „Паралелни стъпки, паралелни пространства“ се осъществява от Център за неформално образование и културна дейност АЛОС с подкрепата на Фондация Америка за България и Община Троян.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини