Last news in Fakti

16 Октомври, 2021 11:23 3 408 9

Деми Мур е възхитена от проект на Кристо (СНИМКИ)

  • триумфалната арка-
  • кристо-
  • опакована-
  • деми мур-
  • творба-
  • арт инсталация

Актрисата успя да види опакованата Триумфална арка в последния ѝ ден

Деми Мур е възхитена от проект на Кристо (СНИМКИ) - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Актрисата Деми Мур се наслади максимално на посещението си в Париж, след като успя да хване последния ден от опакованата Триумфална арка на Кристо, съобщава bTV.

Бившата съпруга на Брус Уилис сподели вълнението си със снимки в Инстаграм.

"Фотосесия пред опакованата Триумфална арка на Кристо в последния ден", написа тя към снимките. "Когато ставаш свидетел на историята на изкуството, опитваш да се възползваш максимално", добави киноиконата.

На една снимките заедно с актрисата са дъщеря ѝ Скаут и приятелите ѝ Ерик Бутербо и Томи Дорфман.

Кристо създава проекта за опаковането на Триумфалната арка преди около 60 години, но остава неосъществен до смъртта му през 2020 г. Първоначално опаковането трябваше да се случи през септември миналата година, но беше отложено заради COVID кризата. Арката беше покрита с 25 хил. кв. метра специален плат, прикрепен с 3 километра червени въжета. Опаковането запозна през юли тази година и арката остана в този вид в продължение на 16 денонощия, преди да бъде разопакована.

Мненията за арт инсталацията в Париж бяха противоречиви. Някои туристи останаха разочаровани, че не са успели да видят арката в оригиналния ѝ вид, но други бяха щастливи, че са успели да видят една от творбите на Кристо.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Очаквано

    11 3 Отговор
    Тая кокошка ще бъде очарована и от опакован в кондом "паметник" на двадесетгодишен фрранцизин!

    Коментиран от #4

  • 2 Перо

    16 2 Отговор
    Проблемът е,че никой не знае кой е Кристо,а той и дума не даваше да се спомене за България и българин. Последните 2 думи бяха табу за него,особено говоренето на бълг.език. Не разбирам защо мисирките го величаят толкова. Последните 65 г.не е стъпвал в БГ!
  • 3 Оооо,даааа

    5 1 Отговор
    Въхххх, ихххх. Като приказката за голия цар.
  • 4 Демито

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Очаквано":

    Ама нека да е от по-тъмните французи...
  • 5 Gucci x Balenciaga : Une collaboration

    4 1 Отговор
    Да ме прости Кристо ако вижда и чува от другият свят българите трябва да сме горди с други българи в чужбина художници .Успели да са под прожектор само че тук няма нищо красиво,това нещо много грозно беше хипер не на място никаква креативност.Арката е много красива по този начин зловещо написано от мен - изглежда ми като покритие за траур /при смърт в България огледала....едно време/Строителен обект в процес на работа .../чудя се дали не трябва да му плащат патент строителните обекти ?Той първи даде идеята/Голям скеч учудващо е как се съгласиха да я загрози тази арка наш Кристо -Триумфалната арка в Париж е един от монументалните паметници. Той се издига на площада Шарл дьо Гол, напомняйки на парижаните за славните победи на командира и императора - Наполеон Бонапарт, по чиято инициатива е основан.
  • 6 Gucci x Balenciaga : Une collaboration

    4 1 Отговор
    Най грозното изявление по телевизията национален канал френски по новините когато чух да казват -Американец от български произход много ми стана тъжно ми той е българин роден в Бългаия!!!!Хората нямаме корени ,всеки избира в коя държава да живее ,работи ,твори защо крие произхода си ,и други българи има такива ,продажници.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Сандо

    6 1 Отговор
    Отдавна,макар и под сурдинка,се говори за изключително ниското интелектуално ниво на холивудските актьори.
  • 9 Малко пръски злоба

    2 6 Отговор
    по свежата и причудлива идея на Кристо, а Деми Мур изглежда великолепно.