Отидете към основна версия

1 293 3

Рашидов ще търси мениджър на ансамбъл "Филип Кутев"

  • рашидов-
  • филип кутев-
  • ансамбъл

Ще търся мениджър на ансамбъл "Филип Кутев". Това заяви пред журналисти министърът на културата Вежди Рашидов. Той подчерта, че, като министър, много иска ансамбълът да работи.

Рашидов заяви, че няма да увеличава заплатите на „Филип Кутев“. „Заплатите са толкова, колкото са на всички. Който работи, има заплата. Няма по света такова чудо - „Филип Кутев“ получава не 2,50 лв., както театрите, а 6 лв. върху 1 продаден билет“, коментира той.

По думите му, „Филип Кутев“ трябва трябва да прави концерти и да пътува извън страната.

„Художественият продукт е истински продукт“, заяви Рашидов. Той отрече да има намерение да смени ръководителя на ансамбъла Елена Кутева.

„Ансамбъл „Българи“ как не иска нищо, а концертира цял ден, Нешка Робева също. Държавните театри и държавните институции се издържат от нашите данъци. Аз като министър много искам този ансамбъл да работи, заради нуждата на зрителите“, заяви културният министър.

Той обърна внимание, че условията, в които работи ансамбъл „Филип Кутев“ са доста по-добри от тези в останалите. „Да си мениджър и да управляваш няма нищо общо с това да имаш художествено образование. Това е чиновническа работа и трябва така да правиш, че хората максимално балансирано да са щастливи.

Рашидов обясни, че ансамбълът се нуждае от мениджър, който да го раздвижи и той да има зрители."Тук не става въпрос за един директор или втори, а за една структура, в която има живи хора", каза още Рашидов.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини