28 Септември, 2024 21:43 431 1

Концерт посветен на българската сватба

  • ансамбъл-
  • филип кутев-
  • сватба

Най-доброто от българските традиции ще представи ансамбъл Филип Кутев

Концерт посветен на българската сватба - 1

Мащабен спектакъл "Ела се вие,превива", с участието на Симфониета Враца и над 140 души екип ще се проведе в неделната вечер в НДК. Той е посветен на българската сватба. Ще бъдат представени музикално-танцови картини пресъздаващи сватбени ритуали и пролетните празници от различни региони на България.

След поредица от концерти в страната, продължава успешната симбиоза между фолклорен и симфоничен оркестър реализирана по време на целия концерт.

Зрителите ще се насладят и усетят цялостното въздействие и звук с плътност, мащаб и обем, непознат и дори революционен за фолклорното ни изкуство!

Водеща роля за тази музикална симбиоза има Георги Андреев - директор и диригент на ансамбъла. Композитор от ново измерение, успяващ да изгражда по неподражаем и успешен начин архитектониката на фолклорния и симфоничен оркестър, превръщайки звука им в нещо ново и провокативно.

Съвременната линия в традиционното звучене достига до нови висоти, непознати и нетипични, придавайки нов облик и усещане на фолклорното ни изкуство!


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Помак

    3 0 Отговор
    ..каквито и концерти ,театри ,циркове и подобни да лансирате нямат значение ..,тъй като България е завладяна от Престъпници ...щрауса вижда само в пясъка тъмнина