9 Март, 2016 17:03 1 282 3

Рашидов ще търси мениджър на ансамбъл "Филип Кутев"

  • рашидов-
  • филип кутев-
  • ансамбъл
Рашидов ще търси мениджър на ансамбъл "Филип Кутев" - 1

Ще търся мениджър на ансамбъл "Филип Кутев". Това заяви пред журналисти министърът на културата Вежди Рашидов. Той подчерта, че, като министър, много иска ансамбълът да работи.

Рашидов заяви, че няма да увеличава заплатите на „Филип Кутев“. „Заплатите са толкова, колкото са на всички. Който работи, има заплата. Няма по света такова чудо - „Филип Кутев“ получава не 2,50 лв., както театрите, а 6 лв. върху 1 продаден билет“, коментира той.

По думите му, „Филип Кутев“ трябва трябва да прави концерти и да пътува извън страната.

„Художественият продукт е истински продукт“, заяви Рашидов. Той отрече да има намерение да смени ръководителя на ансамбъла Елена Кутева.

„Ансамбъл „Българи“ как не иска нищо, а концертира цял ден, Нешка Робева също. Държавните театри и държавните институции се издържат от нашите данъци. Аз като министър много искам този ансамбъл да работи, заради нуждата на зрителите“, заяви културният министър.

Той обърна внимание, че условията, в които работи ансамбъл „Филип Кутев“ са доста по-добри от тези в останалите. „Да си мениджър и да управляваш няма нищо общо с това да имаш художествено образование. Това е чиновническа работа и трябва така да правиш, че хората максимално балансирано да са щастливи.

Рашидов обясни, че ансамбълът се нуждае от мениджър, който да го раздвижи и той да има зрители."Тук не става въпрос за един директор или втори, а за една структура, в която има живи хора", каза още Рашидов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ehiden

    0 0 Отговор
    Вежди Рашидов, Христо Мутафчиев, Нешка Робева .... войнстващи простаци - мултаци, безмозъчни тъпаци, баби-Яги- комуняги.
    Единия - Господ - комай го "спаси", втория - май ще прости, а Грешка Злобева - в Господ не вярва (комунист-атеист).
    Тези иначе дребни душици със зли езици - много завиждат, свои протежета и бизнес 'сподвижват", за което трябва да хулят, злословят и неистово Филип Кутев да оплюват, че да могат с наглост да "добруват"!
    Нешка пък "ДО КОКЪЛ ЩЕ ИЗСТЪРГВА Филип Кутев , за да може и тя кокъла да хване и се нахрантути!!!
  • 2 гост

    0 0 Отговор
    Турчин се разпорежда с културата на България . Вие изобщо осъзнавате ли какъв позор е това , каква гавра с народа .Затова ли ни клаха 5 века ?
    Агент Тиква разбира се стои зад това назначение . Интересно на него кой му дава заповедите . Прекалено е малоумен сам да стане пожарникар , да не говорим за министърпредседател .
  • 3 Бахмаамууу

    0 0 Отговор
    Не ми дреме от министъра на културата а от колтурата на министъра дето не изтрезнява... Чукач на камъняци и полуграмотен турчин! ПОЗОР!