Отидете към основна версия

1 792 1

Робърт Редфорд спира с актьорството (видео)

  • робърт редфорд

Робърт Редфорд ще се оттегли от актьорството, след като приключи работата над два филмови проекта, с които се е ангажирал, съобщи "Контактмюзик".

Актьорът ветеран направи това признание в интервю с внука си Дилън. "Когато работата ми над тях приключи, ще се сбогувам с всичко това и ще фокусирам вниманието си върху режисирането", каза легендата.

Запитан дали ще се върне към рисуването, той отговори, че планира да го стори, защото актьорството му дотегнало. "Аз съм нетърпелив човек - отбеляза той. - Сега, след като навърших 80 години, това ще ми донесе по-голямо удовлетворение, защото не завися от никого. Така че съм насочил мисли към скицирането. Възнамерявам да поема в тази насока и да приключа с актьорството."

Робърт Редфорд участва като актьор в два филма - любовната история за двама възрастни "Our Souls at Night" с Джейн Фонда и "The Old Man and the Gun" с Кейси Афлек и Сиси Спейсик. 

Режисьорският му дебют е през 1980 г. с филма "Обикновени хора", който му донесе награда "Оскар" за най-добър режисьор.

Последната му засега работа като режисьор е над филма "Хората, на които държиш", излязъл по екраните през 2012 г. Робърт Редфорд е основател на института Сънданс, който помага на независими кинодейци и провежда ежегодния филмов фестивал "Сънданс".

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини