Отидете към основна версия

5 980 8

Краят на света продава (Видео)

  • краят на света-
  • бизнес-
  • телевизия

Краят на света продава! Най-големите почитатели на маите са кинопродуцентите, рекламистите и обикновените търговци. Децата „индиго” и сциентолозите вече са демоде – новата секта, която ще подготви Края, е „Децата на Времето”.


Нейните лидери Кукулкан и Валери Аржентински гостуват в студиото на Европ Цветков, а зрителите ще проследят ексклузивното събитие от самото място на ставането му – света – благодарение на двамата репортери Аля и Ачо, които също са посветени в мистичните дебри на новата религия, съобщават от студентската телевизия Алма Матер.

През 2012 година календарният цикъл на „маите” свършва и слънцето застава на една линия с няколко планети. И все пак календара на китайците продължава, слънцето ще продължи да се движи. Защо е тази огромна медийна атака и още по – странната вяра на хората? Светът ще продължи. Стига вече!
Предаването  се обръща към  хората ,които вярват, че това вече е последната година. Годината в която всичко ще свърши.
Ще се опитаме да дадем отговор на въпроса, защо тази идея за „край” е толкова завладяваща и удобна за тях ?

„2012” ООД  е една   сатира срещу всички Ню Ейдж ,псевдо-религии и вярвания ,които заливат общественото пространство. Цифрата 2012 се превърна в  „лого на края на света”. Само изписването му гарантира продажбата на филми, книги и телевизионни предавания. Заедно с 2012 са и предсказанията на Нострадамус, култът към извънземните и новата религия Сциентология, манията към астрологията, децата индиго, кристалните деца  и т.н.

Всичко това е един мултимилиарден бизнес, една “Корпорация на страха”, която създава и продава страх!
Всички тези митове са просто една субкултура, илюзия и театър .
Много от тези съвременни приказки всъщност създават едни общности от млади хора, които искрено вярват в тях, като в хилядите други съвременни митове като Междузвездни Войни , Властелинът на Пръстените и т.н.  Проблемите идват когато почнат да се смесват с официалната култура и да внушават страх . Днес медиите да използват този страх за да се продават.
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Натисни, ако искаш драма (видео)

    Американски телевизионен канал избра нестандартен начин да рекламира предстоящия си старт в белгийския ефир. Рекламата на канала TNT започва с кадр ...
    12.04.2012
    3 729
    3