Last news in Fakti

24 Януари, 2012 16:11 5 958 8

Краят на света продава (Видео)

  • краят на света-
  • бизнес-
  • телевизия

Краят на света продава! Най-големите почитатели на маите са кинопродуцентите, рекламистите и обикновените търговци. Децата „индиго” и сциентолозите вече са демоде – новата секта, която ще подготви Края, е „Децата на Времето”.


Нейните лидери Кукулкан и Валери Аржентински гостуват в студиото на Европ Цветков, а зрителите ще проследят ексклузивното събитие от самото място на ставането му – света – благодарение на двамата репортери Аля и Ачо, които също са посветени в мистичните дебри на новата религия, съобщават от студентската телевизия Алма Матер.

През 2012 година календарният цикъл на „маите” свършва и слънцето застава на една линия с няколко планети. И все пак календара на китайците продължава, слънцето ще продължи да се движи. Защо е тази огромна медийна атака и още по – странната вяра на хората? Светът ще продължи. Стига вече!
Предаването  се обръща към  хората ,които вярват, че това вече е последната година. Годината в която всичко ще свърши.
Ще се опитаме да дадем отговор на въпроса, защо тази идея за „край” е толкова завладяваща и удобна за тях ?

„2012” ООД  е една   сатира срещу всички Ню Ейдж ,псевдо-религии и вярвания ,които заливат общественото пространство. Цифрата 2012 се превърна в  „лого на края на света”. Само изписването му гарантира продажбата на филми, книги и телевизионни предавания. Заедно с 2012 са и предсказанията на Нострадамус, култът към извънземните и новата религия Сциентология, манията към астрологията, децата индиго, кристалните деца  и т.н.

Всичко това е един мултимилиарден бизнес, една “Корпорация на страха”, която създава и продава страх!
Всички тези митове са просто една субкултура, илюзия и театър .
Много от тези съвременни приказки всъщност създават едни общности от млади хора, които искрено вярват в тях, като в хилядите други съвременни митове като Междузвездни Войни , Властелинът на Пръстените и т.н.  Проблемите идват когато почнат да се смесват с официалната култура и да внушават страх . Днес медиите да използват този страх за да се продават.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стефано

    0 0 Отговор
    Страхът продава повече от Секса ! Секса е свързан с инстинкта за размножаване, а страхът с инстинкта за оцеляване. По цял ден ни заплашват ...грип,убийства,корупция,рак,отвличания,земетресения ....и разбира се Края на света ! Първо беше 1999, после 2000,2001,2011 сега 2012! Ще чакаме с интерес 21.12.2012 , аз силно се надявам края наистина да дойде за да не останем разочаровани за кой ли път.
  • 2 Бубо

    0 0 Отговор
    НАситина се прекалява с тези звезди,планети ,астрологии, зодии, кабала,фън шуи...Едно е човек да се забавлява с малко мистика, друго е да се всява страх.
  • 3 Чобака

    0 0 Отговор
    знаех си ,че майните ще докарат беля:)
  • 4 Цвета

    0 0 Отговор
    Края на света е пълна измислица, дори и да дойде ще е след 1 милиард години.Когато хората са чакали 1000г. още 20г. преди това са спрели строителството на катедрали и други големи строежи защото са мислели ,че няма смисъл след като идва края на света.Затова дръжте се нормално,всеки да ходи на работа,пък ако дойде, дойде.
  • 5 KitoDar N1

    0 0 Отговор
    Kitodar Todorov e N1! :)
  • 6 Гадина3

    0 0 Отговор
    Маите са Майни ! Николета Лозанова е Дете-Индиго! Том Круз е в София :)
  • 7 ФФ Доч

    0 0 Отговор
    http://www.facebook.com/video/video.php?v=10150142940565960
  • 8 The Prodigy

    0 0 Отговор
    The Prodigy 'Invaders Must Die'
    http://www.youtube.com/watch?v=cWuWFV_HrRE&ob=av3n