Отидете към основна версия

2 036 1

Неочаквани проблеми за таткото на Човека паяк и Тор

  • pow! entertainment-
  • стан лий-
  • marvel

Стан Лий заведе дело за 1 милиард долара срещу компания заради опит за измама

Снимки: БТА/АР

Легендарният автор на комикси Стан Лий, "бащата" на Спайдърмен, Тор и Х-мен, заведе дело за 1 милиард долара срещу основаната от него компания Pow! Entertainment, като я обвинява, че се опитала да го измами, възползвайки се от напредналата му възраст, предаде AFP.

Деветдесет и пет годишният основател на империята Marvel, която бе купена от Disney през 2009 г., оспорва условията, при които миналата година e подписал продажбата на Pow! Entertainment на китайски холдинг.

Стан Лий, който революционизира света на комиксите, създавайки персонажите Спайдърмен, Хълк, Черната пантера, твърди, че ръководителите на Pow! Entertainment не са го информирали за подробностите, свързани с продажбата. Лий не знаел, че китайският купувач Camsing International ще има изключителното право да използва името и лика му.

Според ищеца ръководителите на Pow! Entertainment се възползвали, че той бил разстроен след смъртта на съпругата си, когато подписал договора, и че страда от дегенерация на макулата - свързано с напредналата възраст увреждане на зрението.

Лий не си спомня някой да му е прочел текста на договора и дори се пита дали изобщо е подписвал подобен договор или подписът му е бил фалшифициран.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Защо филмите на Marvel са по-добри от тези на DC

    Авторът на комикси Марк Милър разказа защо според него филмите по комикси на Marvel имат такъв огромен успех, докато тези по комиксите на DC често са ...
    05.03.2018
    5 074
    3
  • Легендата Стан Лий по спешност в болница

    Известният автор на комикси и художник Стан Лий е хоспитализиран в Лос Анджелис, предаде АВС. 95-годишният Лий е настанен в болница заради сърдечни ...
    02.02.2018
    4 635
    0
  • Дъжд от супергерои

    От Marvel планират да направят поне още 20 филма след излизането на четвъртата част на „Отмъстителите“, съобщи Screen Rant. В момента с ...
    04.12.2017
    1 457
    0