17 Май, 2018 13:49 2 025 1

Неочаквани проблеми за таткото на Човека паяк и Тор

  • pow! entertainment-
  • стан лий-
  • marvel

Стан Лий заведе дело за 1 милиард долара срещу компания заради опит за измама

Неочаквани проблеми за таткото на Човека паяк и Тор - 1
Снимки: БТА/АР

Легендарният автор на комикси Стан Лий, "бащата" на Спайдърмен, Тор и Х-мен, заведе дело за 1 милиард долара срещу основаната от него компания Pow! Entertainment, като я обвинява, че се опитала да го измами, възползвайки се от напредналата му възраст, предаде AFP.

Деветдесет и пет годишният основател на империята Marvel, която бе купена от Disney през 2009 г., оспорва условията, при които миналата година e подписал продажбата на Pow! Entertainment на китайски холдинг.

Неочаквани проблеми за таткото на Човека паяк и Тор

Стан Лий, който революционизира света на комиксите, създавайки персонажите Спайдърмен, Хълк, Черната пантера, твърди, че ръководителите на Pow! Entertainment не са го информирали за подробностите, свързани с продажбата. Лий не знаел, че китайският купувач Camsing International ще има изключителното право да използва името и лика му.

Според ищеца ръководителите на Pow! Entertainment се възползвали, че той бил разстроен след смъртта на съпругата си, когато подписал договора, и че страда от дегенерация на макулата - свързано с напредналата възраст увреждане на зрението.

Неочаквани проблеми за таткото на Човека паяк и Тор

Лий не си спомня някой да му е прочел текста на договора и дори се пита дали изобщо е подписвал подобен договор или подписът му е бил фалшифициран.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Я па я

    2 0 Отговор
    За Лий не знам , ама мотора кърти мивки.