Отидете към основна версия

927 0

Започва 62-ото “Берлинале”

  • берлин-
  • “берлинале”

Днес в Берлин се открива един от най-престижните кино фестивали – Берлинале. За 62-та поредна година актьори, критици и почитатели ще се насладят на богата програма от около 400 филма, а на 19 февруари ще стане ясно кой ще спечли “Златната мечка”, съобщи Алма Матер TV.


Тази година Берлинале се свързва със заглавия, чиято основна тема е войната, политиката и ядрените катастрофи. “Показваме филмите, за да разкрием по-голямата картина на катаклизмите и пробуждането”, заяви Кослик при представянето на програмата миналия месец, посочи “Ройтерс”.


Тази година журито ще бъде председателствано от британския режисьор Марк Лий. Членове на журито са трима режисьори – Антон Корбин, Асгар Фархади, Франсоа Озон и актрисите Шарлот Гейнзбург и Барбара Сукова, актьорът Джейк Гиленхал и алжирският писател Буалем Санзал.
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Висока оценка за филма „Марли“

    Биографичният филм за живота на легендарния Боб Марли получи висока оценка от критиците на кинофестивала в Берлин. Документалната лента „Марл ...
    16.02.2012
    1 275
    0
  • Сръбска комедия за гей парад стана хит

    Сръбският филм „Парад“ вече е хит на Балканите. Комедията за бивши врагове от войната, събрали се да охраняват гей парад в Белград, обра ...
    16.02.2012
    10 523
    1