Last news in Fakti

16 Февруари, 2012 18:41 1 200 0

Висока оценка за филма „Марли“

  • боб марли-
  • марли-
  • кино-
  • берлин

Биографичният филм за живота на легендарния Боб Марли получи висока оценка от критиците на кинофестивала в Берлин. Документалната лента „Марли“ на Кевин МакДоналд бе определена като категорична биография на реге-певеца, пише в. „Дейли телеграф“.

„Исках да направя много изчистен филм. Просто исках да открия истината за него и за живота му“, твърди  МакДоналд. Филмът разказва за целия живот на Боб Марли – от раждането му в малко село в Ямайка до издигането му до световна суперзвезда, превърнал регето и растите в нещо нормално. Не е пропусната и смъртта на Марли, който умира през 1981 година от рак на 36-годишна възраст.

Режисьорът, който има Оскар във витрината си, получил съгласието на близките на култовия ямаец, за да заснеме филма.

Включени са моменти от интервюта с децата и съпругата му, с приятели и музиканти, както и кадри от концерти. Зрителите могат да научат любопитни факти за живота на легендата – например, че е бил тормозен като малък заради смесения си произход.

Боб Марли има 11 деца от 7 различни жени. Този факт също не е спестен на зрителя.

Това е първият филм за живота на Боб Марли и бе представен на Берлиналето. Лентата ще бъде пусната по кината на 20 април.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА