Отидете към основна версия

4 018 5

Любимецът на Холивуд (ВИДЕО)

  • джеф бриджис-
  • холивуд-
  • златен глобус

Легендата Джеф Бриджис получи почетна награда "Златен глобус" 

Снимки: БГНЕС/EPA

Джеф Бриджис - безделникът от култовия филм "Големият Лебовски", получи наградата "Сесил Б. Демил" за 60-годишната си кариера в киното и телевизията на церемонията за отличията "Златен глобус", съобщи CNN.

Актьорът, който е на 69 години, излезе енергично на сцената и благодари на всички, от дубльора си до покойните си родители. Той сравни себе си, а и останалите в балната зала на х-л "Бевърли хилтън" с тример - малка част под кораба, която може да промени посоката му. Бриджис каза, че всички заедно "могат да обърнат кораба!".

След дебюта си като дете заедно с родителите си Лойд и Доръти Бриджис през 50-те години на миналия век, Джеф си проправя път предимно с роли на чешити. Той няма конкретно амплоа - играе банков обирджия, американски президент, програмист, както в независими филми, така и в блокбастъри. Известен е с естествения си стил, с превъплъщенията в непредвидими и разхвърляни хора.

Най-паметна остава ролята му в "Големият Лебовски" от 1998 г. , от която остава и прякорът му "Пича".

Наградата "Сесил Б. Демил" се присъжда на "Човек с невероятен принос в света на развлекателната индустрия". Тя е признание и за хуманитарна дейност. Бриджис основа организацията с идеална цел "Край на глада" през 1983 г., която работи за изхранването на деца в цял свят.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини