Отидете към основна версия

3 208 8

Led Zeppelin атакуват големия екран (ВИДЕО)

  • лед цепелин-
  • led zeppelin-
  • джими пейдж-
  • робърт плант

Подготвя се документален филм за легендарната група

Снимки: БГНЕС/ЕРА

Във връзка с 50-годишнината от основаването на групата Led Zeppelin се подготвя документален филм, проследяващ кариерата на музикантите, съобщава Контактмюзик.

В лентата се разказва за появата на музикалната сцена на Джими Пейдж, Робърт Плант, Джон Пол Джоунс и Джон Бонам. И как тяхната първа среща и последвалата репетиция през лятото на 1968 година била призвана да промени историята на рок музиката. И така до 1970 година, когато втората им тава преборва The Beatles на върха на класациите.

Режисьор на кинотворбата за бандата на Робърт Плант и компания е Бърнард Макмеън, автор на брилянтната документална музикална поредица "American Epic", излязла през 2017 година.

Говорейки за новия филмов проект китаристът на бандата Джими Пейдж сподели, че Макмеън е идеалният човек, който може да се справи със задачата както от визуална, така и от звукова гледна точка.

Басистът на Led Zeppelin Джон Пол Джоунс изтъкна, че е дошло времето групата да разкаже за пръв път собствената си история от първо лице и феновете със сигурност ще останат доволни.

Във все още неозаглавената кинотворба ще фигурират интервюта на музикантите от състава както и непубликувани досега архивни материали.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини