Отидете към основна версия

1 833 5

Павел Поппандов: Забравете всичко, което ни дели!

  • павел поппандов

Наскоро актьорът представи книгата си - "Значи съм живял. Автобиография"

Снимка: БГНЕС, архив

В навечерието на 24 май обичаният български актьор Павел Поппандов призова да обърнем гръб на различията и да отворим себе си за науката.

"Наближава 24 май – най-светлият празник, ще ми се на този ден да няма предизборни клипове, да забравим всичко, което ни разделя", надява се той и апелира да не забравяме думите на Стоян Михайловски, превърнали се в всеучилищен химн: „Напред! Науката е слънце, което във душите грей!”.

"Съжалявам, но в последните години имам чувството, че подменихме думата наука с неук, а неукият е като църковна свещица – мъждука, мъждука и много, много бързо угасва", заяви с тъга Поппандов.

Наскоро актьорът представи автобиографичната си книга. Заглавието „Значи съм живял. Автобиография” е изповедта на Поппандов пред публиката. Книгата е посветена на всички хора, с които Павел Поппандов се среща по време на личния си и професионален път – на много стойностни български актьори, актриси, режисьори и сценаристи, драматурзи, художници, композитори, оператори. Хора, които наистина са били ярки таланти, творци със свой собствен четлив почерк, които лека-полека потъват в забрава.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини