Last news in Fakti

6 Ноември, 2019 11:37 7 243 15

Поппандов скочи на Мамалев заради концерта на НЛО

  • клуб нло-
  • велко кънев-
  • павел поппандов-
  • георги мамалев-
  • концерт-
  • халтура-
  • спомен за нло-
  • скандал

Георги Мамалев, Тончо Токмакчиев и Камен Воденичаров и Антон Радичев се събират в концерт, за да припомнят на публиката песните на „Клуб НЛО“

"Концертът на НЛО, който ще се състои, е обида към Велко Кънев! Аз съм омерзен и няма да участвам в тази халтура!"

С тези думи актьорът Павел Поппандов обяви, че е против да излезе на сцената в готвения концерт под надслов "Спомен НЛО", иницииран от Георги Мамалев, Камен Воденичаров и Тончо Токмакчиев. Поппандов смята, че подобен концерт е обида и за отишлия си без време Велко Кънев, с когото заедно с Мамалев създадоха "Клуб НЛО“.

Поппандов скочи на Мамалев заради концерта на НЛО

"Заради паметта на Велко Кънев, който беше изключително висока топка, не трябва да се пада толкова ниско - да се прави халтура с името НЛО! Знаете ли, аз много често сънувам Велко Кънев. Той наистина беше класа и си отиде толкова нелепо млад. Никой никога не е бил като него. Та Велко имаше публика дори като студент във ВИТИЗ. Публика, която искаше да види един кандидат-актьор. Но важно е да се каже, че негов учител бе недостижимият Апостол Карамитев, а пък моят учител бе Боян Дановски. Професионализмът просто се предава. И точно заради паметта на Велко не ми се иска до такава степен нещата да се комерсиализират", обясни Поппандов и вметна, че само преди няколко месеца дори сънувал Велко Кънев.

"Имах един интересен сън, в който стоя на някакви стълби с него. Той беше усмихнат, много ентусиазиран и ми говореше за един текст на пиеса, която трябва да поставим. Не си спомням конкретния текст, но в будно състояние все си мисля и се питам коя ли е тази пиеса. Много ми се иска с Велко да се срещнем отново. Но дали...", тъжен е Поппандов, пише вестник "България Днес".

Що се отнася до колегите му Георги Мамалев, Тончо Токмакчиев и Камен Воденичаров, актьорът е категоричен: "Не поддържам връзка с Георги Мамалев! На различни позиции сме по някои въпроси. Но всеки човек може сам да избере пътя си, да избере приятелите си и хората, с които да общува. И слава Богу", допълва Поппандов.

Поппандов скочи на Мамалев заради концерта на НЛО

Той и друг път е получавал предложение да се включи в подобен род развлекателна продукция, но отказал.

"Вярно е. Имах покана от Тончо Токмакчиев да се включа в "Каналето" и естествено, деликатно отказах. Невъзможно е да се направи сравнение с НЛО. Като цяло развлекателният бизнес отива надолу. Как мога примерно да охарактеризирам "Каналето"? Безподобна, неграмотна и некадърна халтура. Липсата на сценаристи и на социален елемент прави беззъбо и безсмислено едно такова предаване. Удивява ме най-много, че актьори с тежест смятат, че като си сложат мустаци и каскет, стават типични български простаци и са много смешни. Единственото предаване, което ми харесва, макар че и там малко се увличат, е "Господари на ефира". Има находки и там всичко е подплатено с действителни случки", прави дисекция на телевизионния прозорец у нас Поппандов.

Иначе идеята за концерт на "Клуб НЛО" е на композитора Стефан Димитров - автор на музиката на редица хитове на култовата група. В залата ще прозвучат забавните песни на комиците, сред които "Адвокате", "Калашников", "Свако Цако", "Ех, Канада" и т.н. На сцената най-вероятно ще се качат и останалите любимци на публиката, които се изявяваха в тв предаването - Мария Сапунджиева, Катето Евро, Антон Радичев, Теодор Елмазов, Мария Статулова и Димитър Рачков. Събитието все пак ще почете по специален начин Велко Кънев и Чочо Попйорданов, които вече не са сред нас. Павел Поппандов обаче смята, че мнозина от изброените актьори вече тотално са залитнали по халтурата, ламтели само за пари и затова не виждал своето място в този състав.

"Казах на Мамалев, че не искам песните на НЛО да се забравят и изхвърлят през прозореца, и затова още по време на моя юбилеен концерт тази година му предложих да възродим групата под някаква форма", сподели композиторът Стефан Димитров. Освен популярните песни от миналото любимите артисти ще представят някои от най-паметните си скечове. Те ще бъдат съвременни, а на концерта ще бъдат показани архиви от историята на "Клуб НЛО". Спектакълът ще бъде режисиран от Лъчезар Аврамов - син на Богдана Карадочева. Той стана известен с филма си "Снимка с Юки", в който участва Руши Видинлиев, а сценарият бе на Димитър Стоянович.

Хумористичното предаване "Клуб НЛО" се излъчва по Канал 1 в периода 1996-2004 г. Началото си култовото трио води от 1981 г., когато е заснет филмът на режисьора Людмил Кирков по сценарий на Станислав Стратиев "Оркестър без име". С него изгряват и четири звезди - Велко Кънев, Георги Мамалев, Павел Поппандов и Катерина Евро. Те основават естрадната група НЛО през 1983 г. и имат огромен успех. 13 години по-късно, през 1996 г., те правят собствено тв шоу - "Клуб НЛО". Излъчено е за първи път по Канал 1 през 1996 г. В него те канят и нови актьори - Антон Радичев, Петър Попйорданов и Мария Сапунджиева.

Самият Мамалев не пожела да коментира думите на колегата си. Според него всеки е свободен да говори и мисли каквото му душа иска.

Поппандов скочи на Мамалев заради концерта на НЛО


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 САП

    7 52 Отговор
    Явно не са го поканили и сега плюе.

    Коментиран от #9

  • 2 gggw

    17 9 Отговор
    тва все едно да не се пеят песните на queen откак фреди умря.. нелепо е

    Коментиран от #6

  • 3 ФЕН

    21 5 Отговор
    Като остареят и олигофренясват! Тониките, Лили Иванова са нагледни примери! Изпокараха се и се излагат!
  • 4 Голям Слон

    10 24 Отговор
    Надявам се семейството на Велко Кънев да получи нещо от този концерт. Така би трябвало да бъде. Павел от край време ми е много крив. Най-кривият от оригиналната тройка. И всичките му роли бяха такива - все недоволен, все мърмори, все се хвърля на някого. Явно не е никакъв актьор, защото през цялото време е играл единствено и само себе си...
  • 5 Горкият Гений

    3 17 Отговор
    Павката не е лош, ама за тези пусти ПАРИ се прави на маймуна. По силно е от него, какво да прави човекът-кореняк софиянец, това е!
    Не знам Дановски дали е засегнал тази тема, ама хонорарчето когато е движеща сила, се получава....Павката.

    Коментиран от #7

  • 6 Стефан

    4 6 Отговор

    До коментар #2 от "gggw":

    Нелепо ти е изказването! Така песните живеят и Фреди със сигурност се радва че все още хората се събират на концерти на Queen.
  • 7 Горкият

    22 1 Отговор

    До коментар #5 от "Горкият Гений":

    си ти, защото очевидно във всичко виждаш ПАРИ... А Попандов просто има ПРИНЦИПИ и МОРАЛ, с които НЕ ПРАВИ КОМПРОМИС !!! И ДОСТОЙНСТВО!!!
  • 8 Коментар📝

    24 0 Отговор
    РЕСПЕКТ КЪМ ПОПАНДОВ
  • 9 James

    27 0 Отговор

    До коментар #1 от "САП":

    Павел е скромен и земен човек, човек с морал. Виж, от ония тримцата само Камен е приятен човек. Мамалев е стиснат и алчен, а Тончо е уникален темерут. От всичките имам лични впечатления.

    Коментиран от #11, #13

  • 10 ПЕНКО

    1 6 Отговор
    ИНТЕРЕСНО -ВСЕКИ СИ Е САМОЗВАНЕЦ СПОРЕД РЪСТА И КОМПЛЕКСИТЕ СИ - И ТОВА- КОЕТО Е КАЗАЛА БАБА МУ: " ТИ СИ НАЙ-НАЙ-НАЙ " !!!! СПОКОЙНО ПОПАНДОВ НАРОДЪТ ТИ ТЕ Е ПРИЗНАЛ - КАКТО И ВЕЛКО --КАКТО И ...ЧОЧО - ВИЕ СТЕ НИ КУМИРИ -И НЕ СЕ "НАСИРАЙ" СПОРЕД ВЪЗРАСТТА !!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 11 Филип II

    13 1 Отговор

    До коментар #9 от "James":

    За публиката е важно какъв актьор си, а не какъв човек си, защото публиката няма да живее с теб, а с твоята актьорска игра. Помня оригиналното НЛО. Сега най-добре тези тримата да си измислят някакво име и да си пеят каквото си искат. Само Мамалев не може да бъде НЛО. Останалото е за съда.
  • 12 Жоро

    13 1 Отговор
    Мамалев и тончо за пари и хyя ще му целуват на попандов
  • 13 Bubbles

    9 0 Отговор

    До коментар #9 от "James":

    Точно!
    До преди да напусна България Мамалев и Токмакчиев ми бяха комшии единия живееше от другата страна на улицата ми, а другия на около 200 метра от нас до Южния парк.
    Няма такива противни личности, особено Токмакчиев е мега отблъскващ и вечно с вирнат нос до небето.
    Уважение за Павката Поппандов.
  • 14 Todor

    4 0 Отговор
    Нелепо е! Спомена за НЛО е Велко Кънев, Павел Поппандов и Георги Мамалев. Това, че са решили да "възродят" нещо за да докарат някой лев на стари лаври, на мен също ми е малко пошло. Не можеш да замениш Велко и Павел с Тончо Токмакчиев и Камен Воденичаров..... не искам никой да се обижда, но е нелепо. Няма никакви допирни точки. Никакви....
  • 15 REX

    1 0 Отговор
    Мамалев,е един мазен измекяр!