Отидете към основна версия

7 895 38

Лоша организация беляза концерта на Slayer в столицата

  • slayer-
  • метъл-
  • концерт-
  • фестивална

Крайно неподходящ избор на зала

На 11 юли в столичната зала "Фестивална" (Асикс арена) се проведе концерт от прощалното турне на американската траш метъл група Slayer, организиран от агенция EventEase. Концертът бе съпроводен от редица проблеми, причинени от некомпетентност и лоша организация, пише до ФАКТИ читателката Аня Ганева, присъствала на концерта.

Концертът бе преместен в последния момент в зала под претекст, че е съобразено с лошата прогноза за времето. Изборът на зала бе крайно неподходящ, имайки предвид големия брой посетители. Още на подгряващата група Satyricon, голяма част от публиката чувстваше липсата на свеж въздух при слаба вентилация и затворени прозорци. Липсата на кислород доведе до припадък няколко души, единият от които бе изведен с Бърза помощ.

Въпреки че билетите бяха с 2 главни ценови категории (по-скъпи пред сцената и по-евтини в другия край на залата, секторите разделени с метална ограда), охраната се принуди да ги обедини, за да няма повече пострадали от липсата на място, което ощети зрителите, заплатили по-висока цена.

Коментари от зрители:

"На нашия приятел му прилоша на почивката между двете групи, не можа да излезе навън, подпряхме го на оградата да почине и точно на първата песен припадна. Охраната го извлече от сектора с главата надолу и го държаха вътре на задух, докато дойде лекар и след лекаря още половин час вътре вместо да го изведат на въздух. След това екипът му се скарал, защо се е напил или дрогирал, преди да го прегледат. В крайна сметка установили, че проблемът е липсата на кислород, а не той е виновен. Да, има много пияни и наркомани, но това не означава, че задължително си такъв, не може да се държиш така с човек, на когото му е лошо и едва се е свестил. Също така не го заведоха в болница, защото нямал пари в себе си, а преди това, когато го изведоха от залата, не пуснаха никого от нас с него, нито искаха да ни кажат къде ще бъде заведен. Все пак малко след това просто си тръгнахме от концерта, за да го намерим."

"Хората бяха оклюмали по оградата, вместо да куфеят, защото не можеха да дишат, охраната само обикаляше да ги изправя"

"Тези толкова ли не се усетиха с тази малка зала, шоуто включва пушеци и огън, става жега, как няма да е задушно"

"Охраната беше много груба, вместо да разбутва сбивания, само се караше за цигари и буташе хората от оградата да не лягат на нея. Никой не пазеше децата"

"Защо ако изляза няма да ме пуснат да вляза пак, нали имам билет?"

"Хората се избиваха да купуват вода защото не им беше добре, всичката вода свърши, нищо че беше и толкова скъпа"

"Не може да ме изкарват наркоман или пияница, само защото тук има такива, не всички метъли са наркомани и не всички наркомани са метъли, не може по презумпция да ме обиждат"

"Дадох 90 лева да не дишам и да падат хора около мен"

ФАКТИ е готов да даде думата и на организаторите на концерта, които да изложат своята гледна точка.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 20 гласа.

Свързани новини