13 Юли, 2019 10:16 7 854 38

Лоша организация беляза концерта на Slayer в столицата

  • slayer-
  • метъл-
  • концерт-
  • фестивална

Крайно неподходящ избор на зала

Лоша организация беляза концерта на Slayer в столицата - 1

На 11 юли в столичната зала "Фестивална" (Асикс арена) се проведе концерт от прощалното турне на американската траш метъл група Slayer, организиран от агенция EventEase. Концертът бе съпроводен от редица проблеми, причинени от некомпетентност и лоша организация, пише до ФАКТИ читателката Аня Ганева, присъствала на концерта.

Концертът бе преместен в последния момент в зала под претекст, че е съобразено с лошата прогноза за времето. Изборът на зала бе крайно неподходящ, имайки предвид големия брой посетители. Още на подгряващата група Satyricon, голяма част от публиката чувстваше липсата на свеж въздух при слаба вентилация и затворени прозорци. Липсата на кислород доведе до припадък няколко души, единият от които бе изведен с Бърза помощ.

Въпреки че билетите бяха с 2 главни ценови категории (по-скъпи пред сцената и по-евтини в другия край на залата, секторите разделени с метална ограда), охраната се принуди да ги обедини, за да няма повече пострадали от липсата на място, което ощети зрителите, заплатили по-висока цена.

Коментари от зрители:

"На нашия приятел му прилоша на почивката между двете групи, не можа да излезе навън, подпряхме го на оградата да почине и точно на първата песен припадна. Охраната го извлече от сектора с главата надолу и го държаха вътре на задух, докато дойде лекар и след лекаря още половин час вътре вместо да го изведат на въздух. След това екипът му се скарал, защо се е напил или дрогирал, преди да го прегледат. В крайна сметка установили, че проблемът е липсата на кислород, а не той е виновен. Да, има много пияни и наркомани, но това не означава, че задължително си такъв, не може да се държиш така с човек, на когото му е лошо и едва се е свестил. Също така не го заведоха в болница, защото нямал пари в себе си, а преди това, когато го изведоха от залата, не пуснаха никого от нас с него, нито искаха да ни кажат къде ще бъде заведен. Все пак малко след това просто си тръгнахме от концерта, за да го намерим."

"Хората бяха оклюмали по оградата, вместо да куфеят, защото не можеха да дишат, охраната само обикаляше да ги изправя"

"Тези толкова ли не се усетиха с тази малка зала, шоуто включва пушеци и огън, става жега, как няма да е задушно"

"Охраната беше много груба, вместо да разбутва сбивания, само се караше за цигари и буташе хората от оградата да не лягат на нея. Никой не пазеше децата"

"Защо ако изляза няма да ме пуснат да вляза пак, нали имам билет?"

"Хората се избиваха да купуват вода защото не им беше добре, всичката вода свърши, нищо че беше и толкова скъпа"

"Не може да ме изкарват наркоман или пияница, само защото тук има такива, не всички метъли са наркомани и не всички наркомани са метъли, не може по презумпция да ме обиждат"

"Дадох 90 лева да не дишам и да падат хора около мен"

ФАКТИ е готов да даде думата и на организаторите на концерта, които да изложат своята гледна точка.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мали мали

    40 1 Отговор
    Made in bg
  • 2 Калев

    28 32 Отговор
    Българска работа. Никога на концерт в София. Отдавна си ходя в Букурещ. Самите концерти са различни. Светът е глобален. Хващаш самолета и за час си във Виена. Ама, като искаш да гледаш концерт за 20 лева на село и после да се прибереш в коптора - така ще е

    Коментиран от #3, #5, #36

  • 3 Петър

    36 6 Отговор

    До коментар #2 от "Калев":

    Малко се, изхвърляш с това си изказване, цената на билетите в бг е ,колкото във Австрия и са по скъпи оъ тези в Румъния. Цената на бирата тук е вече много близка с тази във Виена, разликата е левче. Осведоми се първо преди да обиждаш, защото изглеждаш в случая като тъп и необразован селяк.

    Коментиран от #14, #20, #27

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Show no mercy....

    27 5 Отговор

    До коментар #2 от "Калев":

    Ходи с гейските си приятелчета на Ед Шийран... в Букурещ! Глобален сопол!

    Коментиран от #7, #21, #29

  • 6 Ранко

    18 0 Отговор
    Силно се надявам този промоутър да не организира повече концерти на любимите ми групи. Успех...на някое друго поприще!
  • 7 Aurel!!

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "Show no mercy....":

    В Букурещ беше перфектно, така че обидите са излишни! България не е центъра на вселената, има хубави и лоши неща, както и в Румъния, педали има на всякъде!!!
  • 8 kvy

    13 3 Отговор
    Ако трябва сме честни в София не могат да направят концертите както трябва. Или ще са в някакви малки зали или както беше на Металика, на стадион Васил Левски, звукът беше отвратителен. Най добрите концерти от към озвучаване и организация бяха в Каварна!
  • 9 Каварненец

    12 5 Отговор
    Още по Цонково време бизнесмените, които той изнудваше да му спонсорират концертите лека-полека спряха да му дават пари и организацията взе да замира, започнаха да идват все по-малко известни групи съответно и посетителите намаляха драстично. Сегашният кмет ги спря напълно, но най-вероятно това щеше да стане, ако Цонко си беше останал на поста, понеже работата с рок концертите взе да замира. По-богати общини от нашата, съответно и с по-голям бюджет започнаха да канят известни групи на доста по-големи стадиони и така постепенно от единственият град организиращ рок концерти, станахме един от няколкото. Пък на концертите на нова година с БТР и Йорн Ланде почти нямаше хора. Сух студ в комбинация със северен вятър не се харесват на никого. И те така... Нашите концерти бяха на гол тумбак чифте пищови.

    Коментиран от #23

  • 10 Bahti

    17 3 Отговор
    Само бг Гений може да организира Рок концерт на Закрито, през лятото!
  • 11 Behemoth

    7 0 Отговор
    А концерта как беше?Сатирикон са дзверове,за Слеарите всички знаем какво положението....

    Коментиран от #13, #30

  • 12 kvy

    15 0 Отговор
    Каварненец не знам за парите, спонсорство и т.н.но той наистина направи фурор с тези концерти. Докара групи, които до преди това не бяха чували и за България. Организацията, озвучаването и самият фестивал бяха на много високо ниво.

    Коментиран от #16

  • 13 Дкфйслф

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "Behemoth":

    Сатирикон си бяха много, много добре!
  • 14 SoDoM

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "Петър":

    Цената на бирата и водата на Slayer в София беше 1:1 с цената на Graspop в Белгия, така че за по-евтино и дума не може да става.
    Все по-малко смисъл виждам от посещенията на концерти у нас. После винаги остава особен привкус, най-вероятно от бирата ;)

    Коментиран от #15

  • 15 Петър

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "SoDoM":

    Така е, цените се изравниха и вече е по добре да се пътува
  • 16 Каварненеца пак

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "kvy":

    Да, за озвучаването и организацията на тукашните концерти спор няма - всичко беше изпипано от игла до конец.
  • 17 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 13 Отговор
    Българщината ни е атакувана непрекъснато и от всякъде. Този могъщ извор, българската народна песен, целенасочено се отравя и затлачва. На нас денонощно ни се натрапва, ЧАЛГА, ПОП, РОК, МЕТЪЛ и разбира се некъдърно обработен фолклор с малки изключения. Целта е, -"ПРОСТ НАРОД-СЛАБА ДЪРЖАВА"- народна поговорка.
    copy-paste: "...........Традиционната музика на всеки народ представлява една от най-важните съставки на неговата култура, наред с езика, религията, обичаите и др. Безспорно, всеки народ представлява сбор от производители и консуматори, но културата е това, което поддържа равновесието между тях. Без културата, балансът се измества в посока към консуматорите, което е естествен природен закон. ........."

    Коментиран от #22

  • 18 Фен на Slayer

    14 1 Отговор
    Звукът беше на ниво. Том пя страхотно и към групата никой няма право да отправя критики.За какви наркомани ми дрънкат в статията? Ние феновете на Slayer пием повечко,но никога не сме били наркомани.Колкото до организацията имам забележки само към цената на бирата.Не е нормално 1 кен да струва 6лв.
  • 19 Един от концерта

    12 0 Отговор
    Наистина организацията беше лоша. Въздух, нула. Бургери за 13 кинта, с с диаметър на топче за пинг понг. Вода, 3 кинта, бира 6. сТоалетните не достигаха , хората пикаеха буквално пред залата на вратите. А що се отнася до Slayer, те слаб концерт нямат, беше същинска сеч!
  • 20 Подкрепящ

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Петър":

    Само, че концертите навсякъде са много по-добри от БГ и организацията няма нищо общо. Май неподготвения си ти.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Миризлив пор

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "Каварненец":

    Бях на концерта в Каварна преди доста години, единственото мога да кажа - имаше желязна организация. Това което винаги е стряскало хората че там по концерти са пускали малки деца и родители с колички... нямам спомени някой да се е оплакал, че има наранено дете. Беше нормална гледка отпред да се куфее а отзад хората насядали в кръг, пият бира а децата по средата да си играят. Не знам кой организираше концертите НО от много време такава организация не съм виждал.
  • 24 Фен

    3 1 Отговор
    Слейър в Каварна бяха с най слаб концерт и най скапан звук. Металика сами си правят звука на всякъде и звука на стадиона беше супер както винаги. А концерта на Слейър във Фестивална от към оргазнизация беше зле, жега, задушно и подло преместиха концерта от на открито в зала.
  • 25 Метъл

    8 0 Отговор
    Наближава 01.08., датата на най-голямото метъл събитие в село Вакен, нека Евентизи се ослушат дали ще се промени организацията на фестивала, б.а. от 3 дни фестивал поне 1 ден вали и така от години. Те обаче обаче са упорити от село с 3000 хотела го превърнаха в най голямата рок сцена в Европа, 180 000 зрители няма друго събитие събирало толкова много. А сигурно и пари печелят щом го правят над 20 години.
    А нашето е глупост , лакомия, безотговорност и подигравка с зрителите, плащам пари за Вип зона, а те напускаха и другите с обикновен билет, пушене на цигари в зала абсурдно без да влючена вентилацията. Специално я наблюдавах когато лумваха огньовете на Слейър, съжалявам за музикантите те се стопиха, но пък така ще ни запомнят българската публика, че ги обичаме- ще си казват помните ли Адския казан София дето се пържихме, но пък българите бяха верни и ни обожаваха.
  • 26 димитров

    2 0 Отговор
    Аз затова ходих да ги гледам в Букурещ и не съжалявам. Перфектна организация и като място и като озвучение и като цени!
  • 27 Георги Мадаров

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Петър":

    Ти си селяк,аз за 200 лева миналата година гледах Металика в Будапеща,тази също за 180 лева ще ги гледам в Букурещ!!!2004 година на Академик гледах Слейър и Халфорд за мижави пари!!!А на Сонисфеара 4 групи,Биг 4 знаеш ли колко беше билета,а??

    Коментиран от #32

  • 28 The beast

    3 1 Отговор
    Всичко си беше точно, като се има предвид малкото време за реорганизация. Историята познава бая по - тежки случаи.
    Я се сетете за а предишния им концерт в Зимния дворец. Там беше яката сауна, тука нищо не беше. Да не говорим за един концерт в друга зала, където ни капеше конденз от тавана, който се беше получил от изпаренията от потните фенове!!! И накрая - с цялото ми уважение : метъл концертите не са за всеки!!!!!
  • 29 Георги Мадаров

    0 5 Отговор

    До коментар #5 от "Show no mercy....":

    Големи разбирачи,металисти сте,гледали сте вие концерти😬😬😬
  • 30 Георги Мадаров

    1 3 Отговор

    До коментар #11 от "Behemoth":

    Без Ломбардо и Ханеман,обесни кво е положението че не се сещам
  • 31 The beast

    1 0 Отговор
    Ако си гледал всичките им концерти в България ще се сетиш!!!
  • 32 Точен

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Георги Мадаров":

    2002 беше бро..на Академик
  • 33 Tyh

    2 0 Отговор
    Интересно ми е защо нямаше касови апарати
  • 34 ккк

    1 0 Отговор
    Надявам се групите да спрат да идват в България докато не се подобри отношението към посетителите на концерти.
  • 35 Mалинка

    3 0 Отговор
    Гадно ,невъзпитано отношение на охрана и проверяващи на входа.Набутаха ни в зала с лоша венилация-без право да се върнем ако излезем?!!!!Изтърпях заради готините групи .БРАВО на метал феновете,които го направиха по същата причина,,,,но не заслужавахме това отношение....Slayer и Satyricon също....
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Thrash Fan

    3 0 Отговор
    Всичко това е вярно, освен това се свързахме с фирмата, представяща Slayer и се оказа, че за България, като бедна държава е могло да имаме два пъти по евтини билети. Огромната разлика е потънала в джиба на нашата фирма!!!
  • 38 Фен

    1 0 Отговор
    Paul Bostaph е барабанист на Slayer, Оригинален!
    Положението от към Slayer си е добро.