Отидете към основна версия

2 653 9

Боговете на рока идват в София (ВИДЕО)

  • kiss-
  • кис-
  • пол стенли-
  • джийн симънс

Легендите KISS ще свирят пред българска публика за последен път

Снимки: БГНЕС/ЕРА

Легендарната рок банда KISS включи България сред датите на своето финално турне, което носи името „End of the Road“. Американската група обяви 75 нови локации, където ще бъдат проведени концерти в периода между февруари и октомври 2020 година. А колкото до последния концерт, който KISS ще изнесат преди своето оттегляне от сцената, той ще се състои на 17 юли 2021 година в техния роден град Ню Йорк, съобщава soundtrack.bg.

Голямата дата за българските фенове на KISS е 18 юли 2020 година, когато Пол Стенли, Джийн Симънс, Ерик Сингър и Томи Тайър ще забият отново пред родна публика. Все още очакваме потвърждение за локацията на концерта и цените на билетите, но сме сигурни, че бандата ще получи подобаващо изпращане и от българските рок фенове.

Два дни преди София, KISS ще свирят в унгарската столица Будапеща, а след концерта у нас ще продължат турнето си в Женева, Швейцария.

KISS са основани в Ню Йорк през 70-те години на миналия век. Бандата се отличава със своето запомнящо се сценично присъствие, за което спомагат и атрактивните им костюми. Те са една от най-успешните групи в световен мащаб, можейки да се похвалят с повече от 100 милиона продадени албума. Повече от 30 от техните албуми са сертифицирани като „златни“, а 14 от тях са и платинени.

През 2014 година KISS са приети в Залата на славата на световния рокендрол, а MTV ги класира на 9-о място в класацията си за най-великите метъл банди на всички времена.

В своята дискография KISS имат впечатляващите 20 албума, като последният от тях – Monster, бе издаден през 2012 година.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.

Свързани новини