Отидете към основна версия

3 803 4

Warner Bros прекрати договора на Джони Деп

  • джони деп-
  • warner bros-
  • фантастични животни и къде да ги намерим-
  • продължение-
  • гринделвалд-
  • гриндълуолд-
  • гелърт гриндълуолд

Актьорът е бил помолен да се откаже от ролята си в поредицата "Фантастични животни"

Снимка Архив: EPA/БГНЕС

Скоро след като загуби делото за клевета срещу вестник Sun, Джони Деп обяви в Instagram, че от студио Warner Bros. са го помолили да се откаже от ролята си в поредицата "Фантастични животни" и той е приел.

"Бях помолен от Warner Bros. да се откажа от ролята си на Гелърт Гриндълуолд във "Фантастични животни", аз уважих тази молба и приех", сподели звездата в социалната мрежа.

Отново в Instagram Джони Деп обяви и че ще обжалва решението на Висшия съд в Лондон, след като загуби делото за клевета срещу британския таблоид Sun. То се водеше заради статия, в която той е наречен "бияч на съпруги".

Деп заведе дело срещу News group newspaper и главния редактор Дан Утън за клевета в негова статия във в."Sun от 2018 г. Процесът започна през юли тази година и продължи три седмици. Показания пред съда дадоха актьорът и бившата му съпруга Амбър Хърд. В хода на делото станаха известни доста пикантни подробности от личния живот на двойката. В защита на Деп показания дадоха бившите му партньорки Ванеса Паради и Уинона Райдър.

Съдията по делото Андрю Никъл прецени, че обвиненията в статията са "верни по същество" и взе решение да отхвърли иска на холивудския актьор, припомнят агенциите.

Още през 2016 г., когато стана ясно, че Джони Деп ще изпълнява ролята на Гринделвалд, доста хора се обявиха срещу това решение. Причината за недоволството им беше твърдението, че актьорът е удрял съпругата си Амбър Хърд. Тогава писателката Джоан Роулинг защити избора на актьора.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини